Nyheter

21Shares lanserar krypto-ETP som satsar på staking

Publicerad

den

21Shares har utökat sitt sortiment av kryptobörshandlade produkter (ETP) med lanseringen av en strategi som erbjuder exponering på staking. Stacks är ett kryptotillgångsprotokoll som använder bitcoin som en infrastruktur för smarta kontrakt och decentraliserade applikationer. Protokollet öppnar upp bitcoin som en smart infrastrukturprodukt.

21Shares Stacks Staking ETP (ASTX) är noterat på BX Swiss Exchange med en total kostnadskvot (TER) på 2,50 %.

Protokollet hoppas kunna utöka användningen av den stora kryptovalutan utöver dess huvudsakliga användning som värdeförråd och avvecklingsinfrastruktur.

ASTX är det första sättet som investerare kan få tillgång till tillgången, som för närvarande värderas till 1,6 miljarder dollar, utan att ha den direkt.

Arthur Krause, direktör för ETP-produkten på 21Shares, sa: ”ASTX ger en unik möjlighet för investerare, eftersom det för närvarande inte finns några andra investeringsprodukter som ger exponering mot stackar på marknaden.

”Våra ETPer tillåter investerare att få tillgång till innovativa och lovande kryptotillgångar genom pålitliga investeringsinstrument.”

Förra månaden meddelade 21Shares att de skulle avnotera sin terra ETP och avsluta fem andra krypto-ETP på grund av låg efterfrågan från investerare.

I januari lanserade företaget 21Shares Staking Basket (STAKE) som erbjuder insatsavkastning på en korg med kryptovalutor.

Det är sannolikt att anta att ASTX senare kommer att tas upp till handel på andra börser, till exempel tyska Xetra och kanske till och med svenska Stockholmsbörsen eftersom 21Shares sedan tidigare har flera produkter noterade på dessa börser.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version