Nyheter

21Shares lanserar korta ETPer och core ethereum

Publicerad

den

21Shares har lanserat korta ETPer i form av Europas första korta ethereum-börshandlade produkt (ETP) och den billigaste fysiskt backade ethereumprodukten efter kryptons övergång till ett proof-of-stake-protokoll förra veckan.

21Shares Short Ethereum ETP (SHETH) och 21Shares Ethereum Core ETP (CETH) har noterats på SIX Swiss Exchange med totalkostnadskvoter (TERs) på 2,5% respektive 0,21%.

SHETH kommer att återställa dagligen för att erbjuda -1x exponering mot priset på ethereum. Liksom 21Shares Short Bitcoin ETP (SBTC) gör den detta genom att låna den underliggande valutan och samtidigt sälja den på en exekveringsplattform.

Företaget sa att amerikanska dollar, USDC stablecoin och ethereum anses vara kvalificerade säkerheter för SHETH.

CETH erbjuder fysisk exponering mot ethereum och tar ut en avgift 44 punkter under andra produkter i samma kategori.

Det gör det genom att låna ut en del av sina underliggande tillgångar och sedan hålla segregerade säkerheter i kyllager, med förbehåll för dagliga marginalkrav.

I produktens slutgiltiga villkor sa 21Shares: ”Genom användningen av vissa utlåningsarrangemang med säkerhet som används som säkerhet för produkten, kan CETH generera ytterligare intäkter som gör att förvaltningsavgiften kan vara 0,21%. Inga betalningar kommer att göras under produktens livslängd.”

Godkända tillgångar för CETH-säkerhet är amerikanska dollar, USD-mynt och bitcoin.

Arthur Krause, direktör för ETP-produkten på 21Shares, tillade: ”Nu – speciellt med tanke på nivån av intresse för ethereum idag – ville vi ge investerare fler alternativ att gå in i tillgångsklassen med olika produkter.”

SHETH och CETH kommer att ansluta sig till företagets ”crypto winter”-svit tillsammans med sina korta bitcoin, core bitcoin och riskhanterade bitcoin och ethereum ETP, som började i juni.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version