Följ oss

Nyheter

21.co tar in 25 miljoner USD i ny finansieringsrunda

Publicerad

den

21.co tar in 25 miljoner USD i en finansieringsrunda ledd av Marshall Wace. Transaktionen värderar bolaget till 2 miljarder USD vilket gör 21.co till Schweiz största krypto-unicorn. Det nya kapitalet ska hjälpa bolaget att växa än snabbare genom sina unika produkter, med fokus på prioriterade marknader och strategisk talangattraktion.

21.co tar in 25 miljoner USD i en finansieringsrunda ledd av Marshall Wace. Transaktionen värderar bolaget till 2 miljarder USD vilket gör 21.co till Schweiz största krypto-unicorn. Det nya kapitalet ska hjälpa bolaget att växa än snabbare genom sina unika produkter, med fokus på prioriterade marknader och strategisk talangattraktion.

Andra investerare i rundan är bland annat Collab+Currency, Quiet Ventures, ETFS Capital och Valor Equity Partners. I samband med transaktionen bildas även moderbolaget 21.co, i koncernen ingår krypto-ETP-bolaget 21Shares och token-utgivaren Amun.

Finansieringsrundan är den första på två år och har genomförts trots skakiga kryptomarknader under 2022 vilket understryker den stora investeringsefterfrågan i kryptovalutor. Från september 2021 till september 2022 har 21.co sett nettotillgångarna växa med 650 miljoner USD och bolaget nådde i november 2021 3 miljarder USD i årliga återkommande intäkter. För att stötta den snabba tillväxten har personalstyrkan vuxit med 75 procent under samma period.

“Min medgrundare Ophelia och jag startade 21.co för att göra krypto mer tillgängligt för fler. Nu är vi det högst värderade och största techbolaget i Schweiz, och vi är ändå bara i startgroparna.

21.co är fortsatt dedikerade till att bygga innovativa produkter som möter investerares efterfrågan på en tillgångsklass som blir alltmer eftertraktad,” säger Hany Rashwan, VD och grundare av 21.co.

“21.cos framgång under de senaste fyra åren är fantastisk. Vi har byggt ett team som präglas av mångfald med några av de skarpaste personerna i kryptovärlden, stöttade av tunga investerare.

Vår ambition att revolutionera kryptovärlden och att bygga broar till tillgångsklassen har bara börjat,” säger Ophelia Snyder, ordförande och medgrundare av 21.co.

“Marshall Waces kultur präglas av innovation – och vi såg snabbt att våra och 21.cos värderingar överensstämde väl. 21.co är fokuserade på tillväxt och dedikerade till att ge investerare nya och innovativa produkter på en rad olika marknaden med tillgänglighet och regelefterlevnad i fokus. Vi tror att 21.co kan revolutionera den globala kryptoindustrin och ser fram emot att jobba med deras team,” säger Amit Rajpal, partner och VD Asien för Marshall Wace.

“Sedan våra vägar korsades första gången har 21.co förmedlats deras långsiktiga vision och jag har varit övertygad från början att bolaget kommer att förändra kryptovärlden. Den här finansieringsrundan är ett bevis på bolagets framgång och deras förmåga att växa under alla marknadsförutsättningar,” säger Cathie Wood, grundare, VD och CIO för ARK Investment Management och styrelseledamot för 21.co.

Finansieringsrundan stängs efter ett år av stark tillväxt och produktinnovation, med bland annat:

  1. Lanserade innovativa produkter, som världens första USD Yield ETP och världens förstaBitcoin och Gold ETP på SIX Swiss Exchange
  2. Släppte de första krypto-ETFerna i Australien
  3. Publicerade det sjätte numret av sin State of Crypto Report, som utforskar aktuella trender inom kryptoindustrin och vad investerare gör för att framgångsrikt optimera sina kryptoportföljer.
  4. Lanserade sin Crypto Winter Suite, som innehåller produkter som världens billigaste Bitcoin ETP, 21Shares Bitcoin Core ETP och S&P Risk Controlled Bitcoin och Ethereum Index ETPPs

Om 21.co

21.co är världsledande när det gäller att ge tillgång till krypto genom enkla och lättanvända produkter. 21.co är moderbolag till både 21Shares, världens största emittent av kryptovalutabörshandlade produkter (ETP) och Amun, en tokenleverantör som fokuserar på att göra DeFi-världen tillgänglig. Företaget grundades 2018 av Hany Rashwan och Ophelia Snyder.

21.co är registrerat i Zug, Schweiz med kontor i Zürich och New York.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

QDVD ETF ger exponering mot amerikanska utdelningsaktier

Publicerad

den

iShares MSCI USA Dividend IQ UCITS ETF (QDVD ETF) investerar i aktier med fokus på Dividend, USA. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

iShares MSCI USA Dividend IQ UCITS ETF (QDVD ETF) investerar i aktier med fokus på Dividend, USA. Utdelningarna i fonden delas ut till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35 % per år. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). iShares MSCI USA Dividend IQ UCITS ETF har tillgångar på 387 miljoner GBP under förvaltning. ETF:en är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför QDVD?

  1. Exponering för företag med högre utdelnings- och kvalitetsegenskaper inom MSCI USA Index samtidigt som de försöker uppnå en koldioxidreduktion och förbättring av miljö-, social- och styrelseresultat (ESG)
  2. Exkluderar uttryckligen emittenter som är inblandade i kontroversiella, konventionella och kärnvapen, civila skjutvapen, tobak, termiskt kol, oljesand och de som klassificeras som brott mot FN:s Global Compact-principer eller är involverade i mycket allvarliga ESG-kontroverser
  3. Designad för investerare som letar efter ett hållbart tillvägagångssätt för högre utdelning och kvalitetsinvesteringar

Investeringsmål

Fonden strävar efter att uppnå avkastning på din investering, genom en kombination av kapitaltillväxt och inkomst, vilket återspeglar avkastningen från MSCI USA High Dividend Yield ESG Reduced Carbon Target Select Index.

Den 1 juni 2022 ändrades riktmärket från MSCI USA High Dividend Yield Index till MSCI USA High Dividend Yield ESG Reduced Carbon Target Select Index. Förändringen kommer att återspeglas i benchmarkdata.

Investeringsstrategi

MSCI USA High Dividend Yield-index spårar amerikanska aktier med hög utdelning.

Handla QDVD ETF

iShares MSCI USA Dividend IQ UCITS ETF (QDVD ETF)

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBXHDIQ
gettexEURQDVD
Stuttgart Stock ExchangeEURQDVD
London Stock ExchangeUSDQDIV
SIX Swiss ExchangeUSDQDIV
XETRAEURQDVD

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
MSFTMICROSOFT CORPInformation Technology6.58US5949181045USD
AAPLAPPLE INCInformation Technology4.54US0378331005USD
JNJJOHNSON & JOHNSONHealth Care3.48US4781601046USD
HDHOME DEPOT INCConsumer Discretionary2.81US4370761029USD
VZVERIZON COMMUNICATIONS INCCommunication2.76US92343V1044USD
MRKMERCK & CO INCHealth Care2.72US58933Y1055USD
UPSUNITED PARCEL SERVICE INC CLASS BIndustrials2.64US9113121068USD
CSCOCISCO SYSTEMS INCInformation Technology2.63US17275R1023USD
BMYBRISTOL MYERS SQUIBBHealth Care2.58US1101221083USD
AMGNAMGEN INCHealth Care2.45US0311621009USD

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Påminnelse om utdelning i Xact Sverige i juni 2023

Publicerad

den

Utdelningsbeloppet i rubricerad börshandlad fond, legalt namn XACT Sverige (UCITS ETF), har fastställts till totalt SEK 20,54 per fondandel. Årets utdelning i Xact Sverige i juni 2023 gäller enligt nedan.

Utdelningsbeloppet i rubricerad börshandlad fond, legalt namn XACT Sverige (UCITS ETF), har fastställts till totalt SEK 20,54 per fondandel. Årets utdelning i Xact Sverige i juni 2023 gäller enligt nedan.

De som är registrerade fondandelsägare i fonden på avstämningsdagen erhåller utdelning.

Schema för utdelning i fonden är följande:

• 12 juni Sista dag att handla fondandelar inklusive rätt till utdelning

• 13 juni Ex-dag; fondandelarna handlas utan rätt till utdelning

• 14 juni Avstämningsdag

• 20 juni Utbetalningsdag

Fortsätt läsa

Nyheter

Positiva prisutsikter för uran

Publicerad

den

Klimatförändringar kan bara övervinnas med kärnkraft säger allt fler marknadsbedömare. Uranföretag bör vara bland vinnarna om detta stämmer och det bör leda till positiva prisutsikter för uran.

Koldioxidutsläppen har ännu inte förbättrats nämnvärt här i landet. 2022 minskade koldioxidutsläppen något, med 1,9 procent jämfört med föregående år. Den största CO2-utsläpparen är Kina, med cirka 30 procent av de globala utsläppen.

USA orsakar runt 13 procent och Tyskland runt knappt två procent. Tyskland ska bli CO2-neutralt 2045, ingen lätt bedrift. Men Kina gör också ansträngningar för att minska CO2-utsläppen under de kommande åren. De globala CO2-utsläppen ökar dock varje år. Tyvärr räcker det inte med sol- och vindenergi, särskilt i det här landet.

Ren energi måste köpas från Frankrike, som helt förlitar sig på kärnkraft. Priset på uran har stigit kraftigt. Idag kostar ett pound uran drygt 50 US-dollar. En av anledningarna till detta var den europeiska energikrisen, som har gjort kärnenergin mer attraktiv. Och det verkar som att de flesta experter inom uranindustrin förväntar sig att priset på uran fortsätter att stiga, till exempel till 70 dollar per pound uran 2024 (Bank of America).

Japan har precis antagit en lag som tillåter befintliga kärnreaktorer att fungera på obestämd tid, vilket eliminerar 60-årsgränsen. Återstarten av reaktorer och byggandet av nya anläggningar drivs på. Liksom Tyskland är Japan ett land som är fattigt på råvaror. Kina planerar de flesta nya kärnkraftverken, följt av Ryssland och Indien. Så för att övergången från fossila bränslen ska lyckas behövs uran.

Handla NUKL ETF

VanEck Uranium and Nuclear Technologies UCITS ETF A (NUKL ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla U3O8 ETF

HANetf Sprott Uranium Miners UCITS ETF Acc (U3O8 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla URNU ETF

Global X Uranium UCITS ETF USD Accumulating (URNU ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana och Deutsche Boerse Xetra. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Fortsätt läsa

Populära