Följ oss

Nyheter

10AI ETF aktier från 15 utvecklade länder i Europa

Publicerad

den

AMUNDI INDEX MSCI EUROPE - UCITS ETF DR (10AI ETF) strävar efter att så nära som möjligt replikera utvecklingen av MSCI Europe Index, totalavkastning (återinvesterade utdelningar), i EUR, oavsett om trenden är stigande eller fallande. Denna ETF gör det möjligt för investerare att dra nytta av en exponering mot de stora och medelstora marknaderna i de 15 utvecklade europeiska länderna.

AMUNDI INDEX MSCI EUROPE – UCITS ETF DR (10AI ETF) strävar efter att så nära som möjligt replikera utvecklingen av MSCI Europe Index, totalavkastning (återinvesterade utdelningar), i EUR, oavsett om trenden är stigande eller fallande. Denna ETF gör det möjligt för investerare att dra nytta av en exponering mot de stora och medelstora marknaderna i de 15 utvecklade europeiska länderna.

Beskrivning av Amundi Index MSCI Europe UCITS ETF DR EUR (D)

Amundi Index MSCI Europe UCITS ETF DR EUR (D) investerar i aktier med fokus på Europa. Utdelningen i fonden delas ut till investerarna (Årligen). MSCI Europe tillåter en bred investering med låga avgifter på ca. 430 aktier.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,15 % p.a. Fonden replikerar det underliggande indexets utveckling genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). Amundi Index MSCI Europe UCITS ETF DR EUR (D) har tillgångar på 172 miljoner euro under förvaltning. 10AI ETF är äldre än 3 år och har hemvist i Luxemburg.

Handla 10AI ETF

Amundi Index MSCI Europe UCITS ETF DR EUR (D) (10AI ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEUR10AI
London Stock ExchangeGBXCE2D
XETRAEUR10AI

Största innehav

VärdepapperVikt %
NESTLE SA-REG3,48
ASML HOLDING NV3,1
ROCHE HLDG AG-GENUSS2,53
LVMH MOET HENNESSY2,03
NOVO NORDISK A/S-B NEW1,7
NOVARTIS1,66
ASTRAZENECA GBP1,6
SAP SE1,28
UNILEVER PLC (GBP)1,27
SIEMENS AG-REG1,16

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.