Följ oss

Central Appalachian Coal

Publicerad

den

Central Appalachian Coal är kol som produceras i centrala Appalachian regionen bestående av länen som ligger i södra West Virginia, östra Kentucky, sydväst Virginia och östra Tennessee. West Virginia och Kentucky anses vara de två största kolproducenterna och svarade för cirka 89 procent av regionens kolproduktion under 2008.

Central Appalachian kol produceras för att användas till att generera elektricitet, och metallurgisk kol (även känd som ”met” kol) som främst används främst för att tillverka stål. Central Appalachian Coal är högkvalitativt bituminöst kol (högt i energiinnehåll, 12.500 BTU/lb och med mycket låga föroreningar).

Central Appalachian Coal dominerar den amerikanska marknaden för Met kol och har en stor del av marknaden för export till resten av världen, med lite konkurrens. Därför styrs priset på met kol till stor del av efterfrågan på resursen. När det gäller ångkol, det finns mer konkurrens och priserna bestäms av produktionskostnaderna. Central Appalachian kol handlas på NYMEX under kortnamnet QL.

Kontraktets storlek är 1,550 ton kvoterat i amerikanska dollar och cent per ton. Avräkning sker genom fysisk leverans. Central Appalachian Coal handlas också på ICE Europa under tickerkoden UCA.

Fortsätt läsa
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *