Nyheter

ZPRV ETF amerikanska small cap aktier med fokus på värde

Publicerad

den

SPDR MSCI USA Small Cap Value Weighted UCITS ETF (ZPRV ETF) investerar amerikanska small cap aktier med fokus på värde, så kallade value stocks. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,30% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexkomponenterna (sampling). SPDR MSCI USA Small Cap Value Weighted UCITS ETF har 195 miljoner GBP förvaltade tillgångar. Denna ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Fondens mål

Fondens investeringsmål är att spåra utvecklingen för amerikanska small cap aktier med en högre viktning för aktier som har låga värderingsegenskaper.

Indexbeskrivning

MSCI USA Small Cap Value Weighted Index baseras på det traditionella marknadsvärderade viktade moderindex, MSCI USA Small Cap Index, som inkluderar amerikanska småkapitalaktier. Värdemetoden för indexet är att återväga varje värdepapper i moderindexet för att betona de aktier med lägre värderingar inom moderindexet.

Handla ZPRV ETF

SPDR MSCI USA Small Cap Value Weighted UCITS ETF (ZPRV ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaTicker
Stuttgart Stock ExchangeEURZPRV
London Stock ExchangeUSDUSSC
XETRAEURZPRV

Största innehav

VärdepapperVikt %
DXC Technology Co.0,74%
Plains GP Holdings LP Class A0,52%
Unum Group0,44%
Comerica Incorporated0,43%
Flex Ltd.0,42%
Rocket Companies Inc Class A0,41%
Jabil Inc.0,41%
Genworth Financial Inc. Class A0,38%
Kohl’s Corporation0,38%
Marathon Oil Corporation0,38%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version