Nyheter

ZGEN ETF en fond som investerar i Generation Z

Publicerad

den

Generation Z ETF (ZGEN ETF) är en aktivt förvaltad fond som investerar i globala företag som uppfattas vara relevanta för Generation Z. Generation Z ETF (ZGEN ETF), som handlas på Nasdaq, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,60 procent.

ZGEN Factset Analytics Insight

ZGEN väljer aktivt ut 50 aktier som uppfattas vara relevanta för Generation Z (ålderskohorten födda från 1997 till början av 2010-talet). Fonden väljer företag noterade på amerikanska börser, inklusive utländska värdepapper genom ADR.

Ett företags relevans för Gen Z baseras på fyra mätvärden – användning och nytta, värderingar, innovation och störande anpassning – som är aggregerade för att få en Gen Z-poäng. Gen Z-poängen för de högst rankade företagen analyseras baserat på subjektiv analys och kan justeras.

Aktier som rankas bland de 50 bästa kan uteslutas på grund av väsentliga ekonomiska, rykte, juridiska eller regulatoriska frågor.

Viktningar baseras på ett företags Gen Z-poäng. Underrådgivaren ger i allmänhet rekommendationer om att omfördela fondens portfölj på månadsbasis. Som en aktivt förvaltad fond kan portföljförvaltarna analysera marknads- och finansdata för att fatta köp, sälj och behålla beslut efter eget gottfinnande.

Även om denna börshandlade fond har en annan emittent så följer den samma tema som The Global X Millennial Consumer ETF (MILN), vilken emellertid fokuserar på Generation Y, så kallade millennials, vilket är en generation tidigare.

Handla ZGEN ETF

Generation Z ETF (ZGEN ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. CMC Markets erbjuder emellertid handel i ZGEN ETF.

Även AvaTrade erbjuder handel med Generation Z ETF (ZGEN ETF) i form av CFDer. Till AvaTrade.

Även IG erbjuder emellertid handel i Generation Z ETF (ZGEN ETF). Till IGs ETF Screener.

Största innehav

NamnVikt %
Tesla Inc4.65%
Duolingo, Inc. Class A3.62%
Coursera Inc3.62%
Amazon.com, Inc.3.49%
Shopify, Inc. Class A3.44%
Snap, Inc. Class A3.37%
Alphabet Inc. Class C3.27%
Roblox Corp. Class A3.15%
Unity Software, Inc.3.08%
Teladoc Health, Inc.3.01%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version