Nyheter

XMKA ETF en satsning på afrikanska aktier

Publicerad

den

Xtrackers MSCI Africa Top 50 Swap UCITS ETF 1C (XMKA ETF) investerar i aktier med fokus på Afrika. Utdelningarna i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,65 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. Xtrackers MSCI EFM Africa Top 50 Capped Swap UCITS ETF 1C är en liten ETF med tillgångar på 28 miljoner GBP under förvaltning. XMKA ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Luxemburg.

Bolagen som ingår i Indexet är stora och medelstora bolag. Ett bolags viktning i Indexet beror på dess relativa storlek och endast de 50 största bolagen tas med, baserat på det samlade värdet av ett bolags tillgängliga aktier i jämförelse med andra bolag. Indexet viktas och ombalanseras enligt MSCI 10/40 Index Methodology (Metoden). Metoden följer legala krav på att viktningen för en enskild emittent inte får överstiga 10 % av en Fonds tillgångar och att summan av viktningarna för alla emittenter som representerar över 5 % av Fondens tillgångar inte får överstiga 40 %.

Metoden använder en buffert genom att föreskriva att aktierna i ett bolag inte får överstiga 9 % av Indexet och att aktierna i alla bolag som representerar mer än 4,5 % av Indexet inte tillsammans får överstiga 36 % av Indexet. Indexet beräknas baserat på total nettoavkastning vilket betyder att alla vinster och utdelningar återinvesteras i Indexet efter skatt. Indexet granskas och ombalanseras minst en gång per kvartal.

Handla XMKA ETF

Xtrackers MSCI EFM Africa Top 50 Capped Swap UCITS ETF 1C (XMKA ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURXMKA
London Stock ExchangeUSDXMAF
XETRAEURXMKA

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version