Nyheter

Xetra når milstolpe med 2 000 börshandlade fonder

Publicerad

den

Från och med i går kan 2 000 börshandlade fonder handlas på Xetra för första gången. Deutsche Börses ETF-segment har därmed nått en ny milstolpe. Redan den 22 augusti 2012 var Deutsche Börse den första börsen i Europa som översteg 1 000 noterade ETFer. Tio år senare är ETF-produktutbudet på Xetra fortfarande det största bland alla europeiska börser.

”Vi är glada över att ha nått 2 000 börshandlade fonder som ytterligare en milstolpe i utvecklingen av vårt ETF-segment. Det som en gång var en nischprodukt i början av millenniet har blivit Europas mest framgångsrika finansiella produkt, vilket ger alla grupper av investerare med enkla, kostnadseffektiv och effektiv tillgång till kapitalmarknader. Den växande mångfalden av produktutbudet på Xetra visar på det orubbliga intresset hos både leverantörer och investerare för att utveckla nya investeringsmöjligheter genom ETF:er”, säger Stephan Kraus, chef för ETF & ETP-segmentet på Deutsche Börse.

Totalt har 271 ETFer nynoterats på Xetra hittills i år. Det betyder att 2022 redan är året med det högsta antalet nyantagna produkter sedan ETF-segmentet lanserades den 11 april 2000. Antalet ETF-emittenter på Xetra uppgår för närvarande till 32 leverantörer. Den 2 000:e börshandlade fonden på Xetra är JPM Carbon Transition China Equity (CTB) UCITS ETF från emittenten J.P. Morgan Asset Management.

Investerare drar nytta av det stora utbudet av ETFer som finns på Xetra. Medan erbjudandet under de första åren huvudsakligen bestod av ETF:er på välkända standardindex som DAX, EURO STOXX 50 och Dow Jones Industrial Average, kan investerare nu välja från ett brett utbud av länder, regioner, sektorer, teman och strategier.

Med 1 414 produkter fortsätter aktie-ETFer att stå för den största andelen av produktsortimentet i Deutsche Börses ETF-segment. Men obligations-ETFer har också etablerat sig som en viktig tillgångsklass. Erbjudandet omfattar nu 533 ETFer och inkluderar stats- och företagsobligationer, konvertibla obligationer, säkerställda obligationer och kreditderivat.

Dessutom kan investerare välja mellan 53 ETFer med investeringsfokus på underliggande såsom råvaror eller multi-asset strategier. Dessutom har hållbara investeringar under de senaste åren utvecklats till en övergripande trend med extraordinärt höga tillväxttakt: Investerare kan nu välja mellan 732 ESG ETFer på Xetra för att implementera en hållbar investeringsstrategi.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version