Nyheter

XDND ETF, 140 nordamerikanska högutdelare

Publicerad

den

Xtrackers North America Dividend Yield UCITS ETF (XDND). Indexet baseras på MSCI North American Index (Moderindexet) som är utformat för att återspegla resultatet för stora och medelstora företag som representerar 85 % av de tillgängliga aktierna i USA och Kanada.

Indexet omfattar endast värdepapper som erbjuder en utdelning som är högre än genomsnittet jämfört med Moderindexet och som uppfyller följande kriterier för hållbar utdelning:

(a) värdepapper som ingår i Indexet måste ha en utdelningsprocent som är minst 30 % högre än Moderindexets direktavkastning; och

(b) värdepapper som ingår i Indexet måste ha hållbara utdelningar, vilket innebär att man inte inkluderar värdepapper vars utdelningar antingen är

(i) extremt höga (vilket definieras som de 5 procent värdepapper inom universumet av värdepapper med positiv utbetalning),

(ii) noll, eller

(iii) negativ, vilket innebär att framtida utdelningsbetalningar kan vara i fara. Indexet beräknas baserat på total nettoavkastning.

Det innebär att alla vinster och utdelningar från bolagen återinvesteras i aktierna efter skatt. Indexet ses över och ombalanseras kvartalsvis, men kan även ombalanseras vid andra tidpunkter för att återspegla bolagsrättsliga händelser såsom fusioner och förvärv. Indexet beräknas dagligen i amerikanska dollar.

De utdelningar och vinster som genereras återinvesteras i de underliggande aktierna. Det betyder att även om denna ETF fokuserar på högutdelande aktier delar den själv inte ut något.

Xtrackers North America Dividend Yield UCITS ETF (XDND) handlas på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version