Nyheter

XDN0 ETF en variant av XACT Norden Högutdelande

Publicerad

den

Xtrackers MSCI Nordic UCITS ETF (Xetra: XDN0 ETF) är relativt okänd på den svenska marknaden. Detta trots att den i mångt och mycket påminner om XACT Norden Högutdelande. Denna ETF har emellertid haft en bättre utveckling, även om vi vet att detta inte är en garanti för att det kommer att ske även i framtiden. ETFen har en förvaltningskostnad på 0,3 procent. Den är utdelande. Handeln sker i Euro.

MSCI Nordic Countries Index

MSCI Nordic Countries Index strävar efter att spegla utvecklingen på följande marknad:

Stora och medelstora bolag från nordiska industriländer

Omfattar ungefär 85 procent av free float börsvärdet

Viktning enligt free float börsvärde

Kvartalsvis granskning

Företagen som ingår i Indexet är stora och medelstora företag, baserat på det samlade värdet av ett företags lättillgängliga aktier i jämförelse med andra företag. Ett bolags viktning i Indexet bygger på dess relativa storlek. Indexet beräknas baserat på total nettoavkastning. Det innebär att alla vinster och utdelningar från bolagen återinvesteras i aktierna efter skatt. Indexet granskas minst en gång per kvartal.

Om ETF

Fonden förvaltas passivt. Målet är att din investering ska återspegla resultatet för indexet MSCI Nordic Countries Index (Indexet), som har utformats för att återspegla resultatet för aktierna i utvalda bolag på utvecklade marknader i nordiska länder, nämligen Danmark, Finland, Norge och Sverige. Företagen som ingår i indexet är stora och medelstora företag, baserat på det samlade värdet av ett företags lättillgängliga aktier i jämförelse med andra företag.

Ett bolags viktning i indexet bygger på dess relativa storlek. indexet beräknas baserat på total nettoavkastning. Det innebär att alla vinster och utdelningar från bolagen återinvesteras i aktierna efter skatt. indexet granskas minst en gång per kvartal. För att uppnå målet kommer fonden att försöka replikera indexet, före avgifter och kostnader, genom att köpa alla eller ett betydande antal av värdepappren i indexet. Fonden kan använda tekniker och instrument för att hantera risker, minska kostnader och förbättra resultat. Dessa tekniker kan omfatta användning av derivat. Fonden kan också använda sig av värdepapperslån för sina investeringar till vissa valbara tredje parter för att generera ytterligare inkomster för att kompensera fondens kostnader. Valutan för delfonden är EUR. Fonden distribuerar upp till fyra gånger per år. Du kan i allmänhet begära inlösen av aktier dagligen.

Handla XDN0 ETF

Xtrackers MSCI Nordic UCITS ETF (Xetra: XDN0 ETF) handlas på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel Nordnet, Avanza eller DEGIRO.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version