Nyheter

XBJP ETC för den som tror att dollarn går bättre än euron

Publicerad

den

WisdomTree Long USD Short EUR (XBJP ETC) är utformat för att ge investerare exponering mot amerikanska dollar (”USD”) i förhållande till euro (”EUR”) genom att spåra MSFX Long US Dollar/Euro Index (TR) (”Index”) ), som syftar till att återspegla resultatet av en position i terminsavtal som rullas dagligen. Denna ETC följer således det valutapar som går under namnet ”The Fiber” på valutamarknaden.

WisdomTree Long USD Short EUR är en börshandlad valuta (”ETC”). Dess värdepapper kan skapas och lösas in på begäran av auktoriserade deltagare och handlas på börs precis som aktier i ett företag. ETC uppnår exponering mot index genom att ingå ofinansierade swappar med en motpart. Det sker ingen kontant betalning av Emittenten till motparten när en ofinansierad swap skapas.

Dagliga kontantbetalningar görs emellertid mellan emittenten och motparten för att återspegla de dagliga rörelserna i indexets värde. Separat använder emittenten de kontanter den innehar för att köpa godtagbar säkerhet från motparten under ett dagligt omvänd återköpsavtal (”omvänd repo”), ett avtal där motparten går med på att återköpa sådan kvalificerad säkerhet från emittenten dagen efter. Den berättigade säkerheten förvaras av vårdnadshavaren på ett depåkonto.

MSFXSM Long US Dollar/Euro Index (TR)

Indexet ger:

(i) en ”långexponering mot USD i förhållande till EUR. Till exempel, om USD skulle stiga i värde i förhållande till EUR, skulle indexet (spåras av ETC) stiga i värde. Omvänt om USD skulle minska i värde i förhållande till EUR, skulle indexet också minska i värde; och

(ii) en ränteskillnad som återspeglar skillnaden mellan valutakurserna USD och EUR.

Indexet är ett totalavkastningsindex, vilket innebär att det också ger en säkerhetsavkastning.

Handla XBJP ETC

WisdomTree Long USD Short EUR är en börshandlad valuta (”ETC”) som handlas på bland annat tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
Borsa ItalianaEUREUUSJE00B3RNTN80
XetraEURXBJPDE000A1EK0V2

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version