Nyheter

XACT Obligation ger exponering mot den svenska obligationsmarknaden

Publicerad

den

XACT Obligation (UCITS ETF) är en börshandlad indexfond som följer utvecklingen av marknaden för svenska statsobligationer, säkerställda bostadsobligationer och kommunobligationer, samtliga med så kallad Benchmark-status. Fonden följer Handelsbanken Sweden All Bond Tradable Index som används som jämförelseindex av en stor del av marknadens aktörer. Fonden kan passa den som söker en bred obligationsexponering. Fonden redovisas som artikel 6 i enlighet med SFDR (EU:s förordning 2019/2088 om hållbarhetsrelaterade upplysningar inom den finansiella sektorn).

Denna börshandlade fonds TER (total cost ratio) uppgår till 0,10 procent p.a. XACT Obligation (UCITS ETF) är den enda ETF som följer Handelsbanken Sweden All Bond Tradable Index. ETFen replikerar resultatet för det underliggande indexet genom samplingsteknik (köper ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna). Fonden lämnar inte någon utdelning utan alla ränteintäkterna, de så kallade kupongerna, återinvesteras i fonden, det vill säga de ackumuleras.

Om indexet

Indexet ombalanseras månadsvis och kuponger återinvesteras i index fortlöpande. Indexet är skapat med likviditet i fokus och uppfyller dessutom UCITS III direktivet, genom spridningskrav och viktbegränsningar. Indexet ägs, beräknas och publiceras av Handelsbanken.

Handla XACT Obligation (UCITS ETF)

XACT Obligation (UCITS ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Nasdaq Stockholm, det som i dagligt tal kallas för Stic

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Nasdaq StockholmSEKXACT Obligation

Största innehav

VärdepapperVikt %
Sweden (Kingdom Of) 2.5%3,66%
Sweden (Kingdom Of) 1%3,64%
Nordea Hypotek AB 1%3,48%
Nordea Hypotek AB 1%3,32%
Stadshypotek Ab (Publ) 1.5%3,07%
Stadshypotek Ab (Publ) 0.5%3,06%
Stadshypotek Ab (Publ) 1%3,05%
Stadshypotek Ab (Publ) 2%2,87%
Sweden (Kingdom Of) 0.75%2,79%
Sweden (Kingdom Of) 0.75%2,64%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version