Nyheter

Xact lanserar Danmarks första ETF

Publicerad

den

Nu lanserar XACT OMXC25 (UCITS ETF), den första ETF:en* som noteras på Köpenhamnsbörsen. Detta ger placerare möjlighet att i realtid enkelt köpa och sälja en korg med de 25 största och mest omsatta danska bolagen. Den låga förvaltningsavgiften innebär också ett kostnadseffektivt sparande när Xact lanserar Danmarks första ETF.

”Jag är mycket stolt över att Xact är först ut med att notera en ETF på Köpenhamnsbörsen. Återigen är vi pionjärer på ETF-området i Norden”, säger Pär Nürnberg, vd på Xact Kapitalförvaltning.

ETF:er har kallats för finansvärldens största innovation på 2000-talet och har snabbt blivit mycket populära som investerings- och sparform internationellt. Såväl professionella investerare som privata småsparare ser fördelarna med att få smidig marknadsexponering till låg kostnad.

”XACT OMXC25 (UCITS ETF) har, genom sin transparens och som indexfond, väsentligt lägre förvaltningsavgift och lägre transaktionskostnader än traditionella danska investeringsföreningar. Detta är egenskaper som gör ETF:er så populära, både som långsiktig sparform och som ett verktyg att sekundsnabbt göra taktiska justeringar i sin portfölj”, säger Pär Nürnberg.

XACT OMXC25

XACT OMXC25 (UCITS ETF) handlas och prissätts i danska kronor i realtid på Köpenhamnsbörsen. Fonden följer utvecklingen i indexet OMXC25GI som speglar avkastningen på de 25 största och mest omsatta aktierna på Köpenhamnsbörsen. Indexet innehåller just nu världskända danska bolag som Novo Nordisk, Vestas, Carlsberg och AP Möller för att nämna några.

Xact – först och störst i Norden

Xact Kapitalförvaltning AB är ett svenskt fondbolag som är specialiserat på indexförvaltning. Redan år 2000 lanserade Xact den första ETF:en och blev därmed först i Norden med att erbjuda ETF:er. Idag förvaltas cirka 30 000 MSEK i våra 15 ETF:er, vilket gör Xact till Nordens ledande utgivare av ETF:er.

  • ETF, Exchange Traded Fund

En fonds historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. På xact.se finner du fullständig informationsbroschyr samt fondbestämmelser, faktablad och aktuell kursutveckling för respektive fond. Xact reserverar sig mot eventuella fel i informationen.

1 kommentar

Populära

Exit mobile version