Nyheter

WTIC ETF investerar i en korg råvaror och ger en bred exponering

Publicerad

den

WisdomTree Enhanced Commodity UCITS ETF – USD (WTIC ETF) försöker spåra resultatet, före avgifter och utgifter för Optimized Roll Commodity Total Return Index (”Indexet”). Fonden strävar också efter att överträffa Bloomberg Commodity Index TR på lång sikt. Fonden investerar i amerikanska statsskuldväxlar och använder totalavkastningsswappar för att leverera indexets resultat. Swapparna ställs som säkerheter på daglig basis och nollställs månadsvis.

Beskrivning av WisdomTree Enhanced Commodity UCITS ETF USD Acc

WisdomTree Enhanced Commodity UCITS ETF USD Acc investerar i en råvarukorg som ger bred tillgång till olika råvaror.

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,35 % p.a. Fonden replikerar utvecklingen av det underliggande indexet syntetiskt med en swap. WisdomTree Enhanced Commodity UCITS ETF USD Acc har tillgångar på 180 miljoner euro under förvaltning. ETF:en är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Varför investera?

Få bred exponering mot råvaror som tillgångsslag

Möjlighet att minska den totala portföljvolatiliteten under perioder då råvaror är negativt korrelerade med aktier och obligationer

Innovativ dynamisk rollprocess utformad för att minimera långsiktiga kostnader för att hålla råvaruexponeringar

Optimised Roll Commodity Total Return Index

Indexet är ett index noterat i US-dollar vars huvudmål är att tillhandahålla en bred och diversifierad råvaruexponering i enlighet med UCITS, som täcker fyra breda råvarusektorer: energi, jordbruk, industrimetaller och ädelmetaller. Indexet använder terminer för att spåra prestanda för de enskilda beståndsdelarna i Bloomberg Commodity Index TR. I

ndexet använder en regelbaserad metod för var och en av dess komponenter när det ”rullar” från ett terminskontrakt till ett annat för varje råvara i indexet. Istället för att välja den nya framtiden baserat på ett fördefinierat schema (t.ex. månadsvis) rullar Indexet till framtiden som genererar den maximala implicita rullavkastningen. Indexet syftar till att maximera de potentiella rollfördelarna på bakåtriktade marknader och minimera förlusten från att rulla ned kurvan på contangomarknader.

Handla WTIC ETF

WisdomTree Enhanced Commodity UCITS ETF – USD (WTIC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEGBxWCOBIE00BYMLZY74
LSEUSDWCOAIE00BYMLZY74
Borsa ItalianaEURWCOAIE00BYMLZY74
SIXUSDWCOAIE00BYMLZY74
BMVMXNWCOAIE00BYMLZY74
XetraEURWTICIE00BYMLZY74

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version