Nyheter

WTEB ETF en satsning på eurohedgade CoCos

Publicerad

den

WisdomTree AT1 CoCo Bond UCITS ETF – EUR Hedged (WTEB ETF) försöker spåra resultatet före avgifter och kostnader för iBoxx Contingent Convertible Liquid Developed Europe AT1 Index USD Hedged (”indexet”).

Beskrivning av WisdomTree AT1 CoCo Bond UCITS ETF EUR Hedged

WisdomTree AT1 CoCo Bond UCITS ETF EUR Hedged investerar i konvertibla obligationer med fokus på Europa. ETFen har hela utbudet av obligationslöptider. De underliggande obligationerna har både investment grade och sub investment grade-betyg. Ränteintäkterna (kuponger) i fonden fördelas till investerarna (halvårsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,39% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (provtagningsteknik). WisdomTree AT1 CoCo Bond UCITS ETF EUR Hedged är en liten ETF med 43 miljoner GBP under förvaltning. WTEB ETF är äldre än 3 år och har sitt hemvist i Irland.

Varför investera?

• Diversifierad exponering för AT1 CoCos

• Fonden investerar i CoCos som har kreditbetyg, backas upp av utvecklade europeiska finansinstitut, screenas för likviditet och uppfyller WisdomTrees ESG -kriterier (miljö, social och styrning)

• Erbjuder en unik avkastning, avkastning och riskprofil

• ETFen är fysiskt uppbackad och UCITS -kompatibel

Potentiella risker

• CoCos kan omvandlas till eget kapital i det utfärdande finansinstitutet eller få nedskrivning av deras huvudstol. Detta kan leda till att din investering förlorar en del eller hela det ursprungliga investeringsbeloppet

• Beteendet på den relativt nya CoCo -obligationsmarknaden har inte testats i en systemisk finansiell kris, varför priset och likviditeten på CoCos kan försämras under sådana omständigheter. Tidigare resultat är därför inte en lämplig indikator på framtida resultat

• Kupongbetalningar på vissa CoCos är helt diskretionära och kan avbrytas. Som en följd av denna osäkerhet kring kupongbetalningar kan CoCo -produkter vara mer volatila, och deras pris kan snabbt sjunka om kupongbetalningarna avbryts. Vissa CoCos kan vara konverterbara obligationer, vilket innebär att sådana callable obligationer kan lösas in av emittenten före obligationens löptid. Detta kan leda till att investeraren inte får tillbaka det investerade kapitalet på det angivna anropsdatumet eller vid något datum alls.

Vissa CoCo-certifikat utfärdas som eviga instrument och kan endast anropas på förutbestämda nivåer efter godkännande av den behöriga tillsynsmyndigheten. Det kan inte antas att dessa eviga CoC -nummer kommer att ringas upp på ett samtalsdatum. CoCos är en form av permanent kapital. Investeraren får inte erhålla avkastning på kapitalet som förväntat vid köpdatum eller faktiskt vid något datum

Handla WTEB ETF

WisdomTree AT1 CoCo Bond UCITS ETF – EUR Hedged (WTEB ETF) som handlas på bland annat Borsa Italiana och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURCOBO
SIX Swiss ExchangeEURCOBO
XETRAEURWTEB

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version