Nyheter

WisdomTree utökar utbudet av digitala tillgångar med Ethereum ETP-lansering

Publicerad

den

WisdomTree, den börshandlade fonden (”ETF”) och den börshandlade produkten (”ETP”) sponsorn, har meddelat att det digitala tillgångssortimentet utökas med lanseringen av en fysiskt uppbackad ETP. WisdomTree Ethereum ETP (ETHW) noteras idag på Börse Xetra och SIX, den schweiziska börsen. WisdomTree erbjuder nu de billigaste fysiskt stödda ether- och bitcoin-ETP:erna i Europa, båda med en total utgiftskvot på 0,95% och passerade över hela Europeiska unionen.

WisdomTree Ethereum ger investerare ett enkelt, säkert och kostnadseffektivt sätt att få exponering för eterpriset, den ursprungliga valutan i Ethereum-nätverket, samtidigt som man använder det bästa av traditionell finansiell infrastruktur och produktstrukturering. ETP tillåter investerare att få tillgång till eter utan att behöva hålla kryptovalutan direkt, lagra privata åtkomstnycklar eller interagera med blockchain eller digital valutainfrastruktur på något sätt.

ETPer är den föredragna strukturen

Investerare får också tillgång till lagringslösningar av institutionell kvalitet utan att själva behöva ställa in det med en custodian . ETP är den föredragna strukturen för institutionella investerare som allokerar till digitala tillgångar eftersom den passar sömlöst inom nuvarande portföljförvaltningsstrukturer.

Jason Guthrie, chef för kapitalmarknader och digitala tillgångar, säger: ”Utbyggnaden av vårt sortiment för digitala tillgångar är en viktig milstolpe och visar ytterligare vårt engagemang för att leverera innovativa digitala tillgångslösningar för institutionella investerare. ETHW är en förstklassig ETP som kompletterar vår marknadsledande bitcoin ETP och lanserades vid en tidpunkt då intresset för digitala tillgångar är som störst. Med denna ökade popularitet gör institutionella investerare sin aktsamhet med de mest likvida kryptovalutorna och vi förväntar oss att takten för antagande över dessa kommer att öka när möjligheten i digitala tillgångar blir mer övertygande.

Lanseringen av ETHW representerar den senaste utvecklingen för WisdomTrees plattform för digitala tillgångar och följer passet av WisdomTree Bitcoin (BTCW) till Europa och dess notering på Börse Xetra. WisdomTree utsåg också Coinbase, i mars 2021, som en andra custodian för WisdomTree Bitcoin. ETHW utnyttjar också denna multipla förvaringsmetod och levererar den säkerhet som investerare har förväntat sig av WisdomTree ETP.

Förutom institutionella klassförvarslösningar för investerare har ETP-omslaget lagt till nya dimensioner i kryptovalutauniverset, till exempel mer likvid och transparent handel och mer sofistikerade marknadsaktörer som går in på arenan för dessa produkter. Multi-custodian-modellen ger förbättrad anslutning mellan WisdomTree och den bredare kryptovalutamarknaden, vilket möjligen ger större likviditet för den underliggande digitala valutan.

Dagens lansering av WisdomTree Ethereum utnyttjar WisdomTrees tradition av innovation och utnyttjar företagets djupa expertis inom fysiskt stödda ETP: er. Investerare i WisdomTree Ethereum har rätt till en mängd eter. Investerare kommer att kunna se varje akties myntberättigande och den totala mängden eter som är säkerställd i förvar, motsvarande den totala mynträtten, på WisdomTrees webbplats.

Plattformen växer med efterfrågan

Alexis Marinof, chef för Europa, WisdomTree, tillade: ”Sedan vi lanserade vår första digitala tillgång ETP har vi sett intresset bland institutionella investerare växa betydligt. Tillgångsklassen är fortfarande i sin linda, men 2020 var ett viktigt år för tillgångsklassen och institutionella investerare vaknar upp till de potentiella digitala tillgångarna som kan ge portföljer som en diversifierare. Vår plattform för digitala tillgångar växer i takt med institutionell efterfrågan. Genom att lägga till ETHW i vårt sortiment har vi nu produkterna och forskningsmöjligheterna för att stödja institutionella investerare, oavsett om de överväger att göra sina första anslag till digitala tillgångar eller vill diversifiera sina exponeringar.

Jonathan Steinberg, VD, WisdomTree, avslutade: ”Vårt digitala tillgångsinitiativ förstärker och utvidgar våra kärnverksamhetsstyrkor samtidigt som det speglar det vi ser som framtiden för investeringshantering. Den senaste utvecklingen inom vår plattform för digitala tillgångar placerar oss väl för framgång och speglar vår engagemang för denna utvecklande tillgångsklass som snabbt blir högst upp för institutionella investerare globalt. ”

WisdomTree Ethereum är passporterad till i Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Irland, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Spanien och Sverige.

Handla ETHW

WisdomTree Ethereum ETP (ETHW) handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i WisdomTree Ethereum ETP (ETHW) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Produkt information

Listing NameTERExchangeTrading CcyExchange CodeISIN
WisdomTree Ethereum0.95%XetraEURWETHGB00BJYDH394
WisdomTree Ethereum0.95%SIXEURETHWGB00BJYDH394
WisdomTree Ethereum0.95%SIXUSDETHWGB00BJYDH394

Populära

Exit mobile version