Nyheter

WisdomTree utökar sitt tematiska fondsortimentet med Global Automotive Innovators

Publicerad

den

WisdomTree, den börshandlade fonden (”ETF”) och den börshandlade produkten (”ETP”) sponsorn, lanserade idag WisdomTree Global Automotive Innovators UCITS ETF (WTGA). WTGA, som idag är noterat på Börse Xetra och Borsa Italiana, försöker spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för WisdomTree Berylls LeanVal Global Automotive Innovators NTR Index (’Index’) och har en total kostnadskvot på 0,45 %. WCAR kommer att noteras på Londonbörsen den 28 september 2022.

Indexet är utformat för att spåra prestanda för globala företag som är involverade i den framtida fordons- och mobilitetsindustrin och som uppfyller WisdomTrees ESG-kriterier (miljö, social och styrning).

Snabb innovation inom transporter lovar inte bara spjutspetslösningar för världens växande mobilitetsbehov, utan även utsläpp av koldioxid i en sektor som står för omkring 12 % av utsläppen av växthusgaser.

Christopher Gannatti, Global Head of Research, WisdomTree, sa: ”Fordons- och mobilitetsindustrin går från ett traditionellt ekosystem till ett utökat multimodalt ekosystem som utnyttjar ny teknik och försöker minska koldioxidutsläppen från transporttjänster. Detta kommer att vara en drivkraft för ytterligare investeringar och i slutändan förändra branschen. Detta har skapat en tydlig lucka för en ETF som ger diversifierad geografisk och sektorsexponering, som täcker företag som är relevanta idag och identifierade de företag som kommer att dra mest nytta av den fortsatta spridningen av temat och som är redo att växa med det. Det är precis vad vi har byggt.”

Vid utvecklingen av WCAR har WisdomTree samarbetat med Berylls Strategy Advisors (Berylls) och LeanVal Research (LeanVal). Berylls grundades för över 10 år sedan och har idag, med nästan 200 anställda, ett tydligt fokus på de trender som formar framtiden för fordons- och mobilitetsindustrin. Berylls hängivna expertis inom fordons- och mobilitetsbranschen gör det möjligt för dem att bygga strategier för sina industrikunder och att bilda en nedifrån och upp-uppfattning om universum av företag som är redo att dra nytta av megatrender inom bilindustrin. LeanVal, som grundades 2017, har omfattande expertis inom analys, värdering och urval av aktier samt i utformningen av aktiestrategier baserade på data av hög kvalitet.

Indexet bygger på Berylls djupa branschexpertis så att företagens innovation och fokus på värdekedjan beaktas. Dessutom screenas beståndsdelar för finansiell styrka baserat på LeanVals forskning, vilket säkerställer att indexet är robust både när det gäller branschfokus och finansiell prestation.

Alexis Marinof, Europachef, WisdomTree, tillade: ”Vi har utvecklat ett prisbelönt utbud av tematiska produkter och tror att våra expertpartner representerar framkanten av sina respektive branscher.

Vid detta tillfälle har samarbetet med branschexperterna Berylls och LeanVal gjort det möjligt för oss att utveckla ett index som ger en helhetsbild av den befintliga fordonsindustrin men även den globala framtida mobilitetsindustrin. Denna lansering förstärker vårt engagemang för att leverera differentierade och renare tematiska exponeringar än vad som kan hittas på andra ställen i en ETF-omslag. Vårt expertdrivna tillvägagångssätt för att bygga tematiska ETF:er fortsätter att ge resonans hos investerare som är villiga att se bortom traditionella riktmärken för diversifiering.”

Indexet, som spåras av WCAR, representerar det första rena indexet som täcker hela det globala fordons- och mobilitetsekosystemet och beaktar företagens framtidsinriktade strategier genom att täcka de 100 mest relevanta och lovande börsnoterade företagen över hela världen. Indexet består av följande sektorer inom fordons- och mobilitetsindustrin: tillverkare av originalutrustning, leverantörer, bilhandlare, mobilitetsleverantörer och leverantörer av infrastruktur. Detta gör att ETF också kan fånga fyra megatrender som formar omvandlingen av den globala fordons- och mobilitetsindustrin. Dessa är uppkoppling, autonom körning, delad mobilitet och elektrifiering.

Anslutningsmöjligheter: Uppkopplade fordon kommer inte bara att förbättra kommunikationen ombord utan förvandla fordon till ytterligare en kantenhet, vilket underlättar datautbyte mellan bilen och dess miljö. Teknikförändringar mot mjukvarudefinierade fordon kommer som kommer att låsa upp en helt ny nivå av funktionalitet för förare.

Autonom körning: Fördelarna med autonom körning inkluderar säkerhet, bränsleeffektivitet, kostnadsminskning och frigör mänsklig tid. Förutom att den används i passagerarfordon kan den också skapa nya lösningar för långdistanstransporter, last-mile-distribution och kollektivtrafik.

Delad mobilitet: Med städer som blir allt mer överbelastade och kämpar för att möta konsumenternas behov av individuell rörlighet, kommer delad mobilitet att erbjuda en alternativ lösning. Detta kan inte bara minska den ekonomiska bördan för individer och stadsplanerare utan också hjälpa miljön genom att minska utsläppen.

Elektrifiering: Batteridrivna elfordon kan stå för 53 % av försäljningen av personbilar i världen 2034, en ökning från 6 % 2021 och 73 % 2040[2]. Miljöfördelarna med elfordon kommer att fortsätta att tvinga regeringar att underlätta denna teknik.

WCAR är den nionde ETF:en i WisdomTrees tematiska aktiesortiment på 1,1 miljarder USD[3] som består av WisdomTree Artificial Intelligence UCITS ETF (WTI2), WisdomTree Cloud Computing UCITS ETF (WTEJ), WisdomTree Cybersecurity UCITS ETF (W1TB ETF), WisdomTree BioRevolution UCITS ETF (WRNA), WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF (WTER), WisdomTree Recycling Decarbonisation UCITS ETF (WTRD) och den nyligen lanserade WisdomTree Blockchain UCITS ETF (WBKN).

WCAR är registrerat för försäljning i Österrike, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Spanien, Sverige och Storbritannien.

Produktinformation

NamnTERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree Global Automotive Innovators UCITS ETFAcc0.45%LSEUSDWCARIE000TB3YTV4
WisdomTree Global Automotive Innovators UCITS ETFAcc0.45%LSEGBxCARSIE000TB3YTV4
WisdomTree Global Automotive Innovators UCITS ETFAcc0.45%Borsa ItalianaEURWCARIE000TB3YTV4
WisdomTree Global Automotive Innovators UCITS ETFAcc0.45%XETRAEURWTGAIE000TB3YTV4

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version