Nyheter

WisdomTree tvångsinlöser nickelprodukt

Publicerad

den

WisdomTree Commodity Securities Limited meddelade att deras nickelprodukt WisdomTree Nickel 3x Daily Short (3NIS) kommer att tvångsinlösas.

Efter tillkännagivandet den 7 mars 2022, där tröskeln på 25 procent utlöstes, ledde de extrema och ständiga rörelserna i nickelpriserna den 7 mars 2022 till att produkten flyttade sig mer än 33 procent från det tidigare stängningspriset före återbalanseringsprocessen kunde avslutas. Som ett resultat av denna prisrörelse fastställde beräkningsagenten att produktens värde hade sjunkit med 100 procent och var mindre än noll (3 x 33,3334 procent), vilket gjorde att råvarukontrakten sades upp i enlighet med villkoren i prospektet.

Ansökan har gjorts till London Stock Exchange och Borsa Italiana där WisdomTree Nickel 3x Daily Short värdepapper är noterade för att begära att de ska stängas av med omedelbar verkan och avnoteras. Inlösenbeloppet för WisdomTree Nickel 3x Daily Short-värdepapper har beräknats till noll så investerare ska inte förvänta sig att få betalt för de värdepapper de innehar.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version