Nyheter

WisdomTree listar Bitcoin ETP på Xetra

Publicerad

den

WisdomTree, en börshandlad fond- och ETP-sponsor, meddelar att dess fysiskt uppbackade Bitcoin ETP (WBIT) har noterats på tyska Börse Xetra. WisdomTree Bitcoin ETP har en total utgiftskvot på 0,95% och är redan noterad på SIX, den schweiziska börsen. I och med en godkänd passportering väljer WisdomTree att lista sin Bitcoin ETPXetra.

Noteringen av WisdomTree Bitcoin ETP på Börse Xetra följer godkännande från den svenska tillsynsmyndigheten att distribuera denna ETP i hela Europeiska unionen (EU).

Alexis Marinof, chef för Europa, WisdomTree, sade: ”Att passportera WisdomTree Bitcoin i EU var ambitionen sedan vi bestämde oss för att starta en kryptovaluta-ETP. Det växande regleringslandskapet har gjort detta möjligt. Passporteringen representerar en viktig milstolpe för vår bästa produkt i klass och en som kommer att resonera med institutionella investerare som är oroliga för bristen på EU-noterade krypto-ETP och höga avgifter i samband med tidigare alternativ. Vårt mål är att vara ledande inom krypto-ETP: er. Vi är i ständig dialog med kunder och utvärderar möjligheter att bygga vidare på WisdomTree Bitcoin och utveckla en svit med bäst-i-klass-produkter som utnyttjar vårt arv och vår expertis inom fysiskt stödda ETP:er. ”

WisdomTree Bitcoin ETP ger investerare ett enkelt, säkert och kostnadseffektivt sätt att få exponering för den mest likvida och populära kryptovalutan, Bitcoin. ETP tillåter investerare att komma åt Bitcoin utan att behöva hålla kryptovalutan direkt, lagra privata åtkomstnycklar eller interagera med blockchain eller digital valutainfrastruktur på något sätt. Investerare får också tillgång till lagringslösningar av institutionell kvalitet utan att själva behöva sätta upp det hos en custodian.

Coinbase är en av flera förvaltare

För att säkerställa den högsta säkerhetsnivån använder WisdomTree digitala valutaförvarare som har mycket säkra förvaringsanläggningar. I mars 2021 tog WisdomTree in Coinbase som custodian för WisdomTree Bitcoin ETP. Multi-custodian-modellen bygger på WisdomTrees robusta driftuppsättning, vilket ger investerare större flexibilitet och förbättrad säkerhet. Tillvägagångssättet belyser WisdomTrees fokus på innovationer som gynnar investerare.

WisdomTree Bitcoin har över 380 miljoner dollar i tillgångar under förvaltning och uppnådde ett års rekord i december 2020.

Jason Guthrie, chef för kapitalmarknader och digitala tillgångar, Europa, WisdomTree, tillade: ”Sedan lanseringen av WisdomTree Bitcoin har det institutionella intresset för kryptovalutor, särskilt Bitcoin, ökat betydligt. Som en ny tillgångsklass kommer det aldrig att ske över natten att få trovärdighet från institutionella investerare. Med Bitcoin som passerar en miljard i marknadsvärde För att säkerställa den högsta säkerhetsnivån använder WisdomTree digitala valutaförvarare som har mycket säkra kylförvaringsanläggningar. I mars 2021 ombord WisdomTree Coinbase som vårdnadshavare för WisdomTree Bitcoin ETP. Multi-custodian-modellen bygger på WisdomTrees robusta driftuppsättning, vilket ger investerare större flexibilitet och förbättrad säkerhet. Tillvägagångssättet belyser WisdomTrees fokus på innovationer som gynnar investerare.

WisdomTree Bitcoin har över 380 miljoner dollar i tillgångar under förvaltning

Jason Guthrie, chef för kapitalmarknader och digitala tillgångar, Europa, WisdomTree, tillade: ”Sedan lanseringen av WisdomTree Bitcoin har det institutionella intresset för kryptovalutor, särskilt Bitcoin, ökat betydligt. Som en ny tillgångsklass kommer det aldrig att ske över natten att få trovärdighet från institutionella investerare. Med Bitcoin som passerar en biljon dollar i marknadsvärde har många institutionella investerare börjat erkänna att kryptovalutor är här för att stanna och gör sin due diligence, eftersom de överväger att göra allokeringar till digitala tillgångar. Xetra-listan, tillsammans med det nyligen utnämnda Coinbase Custody som vår andra vårdnadshavare, kommer att tilltala ett brett utbud av professionella investerare och visar verkligen vårt åtagande att leverera en överlägsen investeringserfarenhet till dem som tilldelar vår Bitcoin ETP. ”

Bitcoin allt hetare

Bitcoin har blivit ett hett investeringsämne och växer i popularitet bland professionella investerare 2020 och 2021. Ett moget marknadsekosystem, positiva nyheter från företag och betydande prishöjningar har bidragit till att förbättra stämningen och fått investeringsförvaltare att titta närmare på tillgångsklassen.

Jonathan Steinberg, VD, WisdomTree, avslutade: ”Vi tror att WisdomTree Bitcoin är den mest investerarvänliga Bitcoin ETP på marknaden, och vi är stolta över att få denna ETP till fler investerare genom sin notering på Xetra. Tillväxten av Bitcoin under de senaste 12 månaderna förstärker vår uppfattning att Bitcoin, digitala tillgångar och blockchain-teknik kommer att bli allt viktigare i finansiella tjänster framöver. Detta tillkännagivande visar vår fortsatta investering i detta utrymme för att leverera värde för våra kunder. ”har många institutionella investerare börjat erkänna att kryptovalutor är här för att stanna och gör sin due diligence, eftersom de överväger att göra allokeringar till digitala tillgångar. Xetra-listan, tillsammans med det nyligen utnämnda Coinbase Custody som vår andra vårdnadshavare, kommer att tilltala ett brett utbud av professionella investerare och visar verkligen vårt åtagande att leverera en överlägsen investeringserfarenhet till dem som tilldelar vår Bitcoin ETP. ”

WisdomTree Bitcoin passas nu i Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Irland, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Spanien och Sverige.

Produkt information

NamnTERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree Bitcoin0.95%XetraEURWBITGB00BJYDH287

Handla WisdomTree Bitcoin WBIT ETP

WisdomTree Bitcoin WBIT ETP handlas i dag på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) i genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

*Nordnet har bytt depåbank från Pershing till Citi och Citi tillåter inte handel med icke-nordiska kryptorelaterade tillgångar. Vi har fått information om att Nordnet arbetar med att hitta en lösning på detta.

Avanza har BNP som custodian som fortsätter att tillåta handel med krypto, och de tar därför ledningen för kryptohandel i Sverige nu. Tillsvidare är det således Avanza eller DEGIRO som gäller för den som vill handla börshandlade produkter med fokus på Bitcoin i Sverige.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version