Nyheter

WisdomTree lanserar New Economy Real Estate UCITS ETF (WTRE) till det tematiska aktiesortimentet

Publicerad

den

WisdomTree, sponsorn för den börshandlade fonden (”ETF”) och den börshandlade produkten (”ETP”), tillkännagav idag expansionen av sitt tematiska ETF-produktsortiment för aktier med lanseringen av WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF (WTRE). WTRE, som idag är noterat på Londonbörsen, Börse Xetra och Borsa Italiana, försöker spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och kostnader, för CenterSquare New Economy Real Estate UCITS Index (’Index’) och har ett totalkostnadsförhållande. på 0,45 %.

ETFen ger investerare tillgång till de globala fastighetsbolagen som har exponering mot teknologi, vetenskap och/eller e-handelsrelaterade affärsaktiviteter såsom datacenter, telekommunikationstorn, logistiklager och som uppfyller WisdomTrees ESG (miljö, social och styrning) kriterier.

WTRE representerar en spännande möjlighet vid tidpunkten för tematiska investeringar och fastigheter genom att ge investerare tillgång till globala fastighetsbolag som är fokuserade på att driva tillväxten av många olika megatrender, eller den ”nya ekonomin”.

Christopher Gannatti, Global Head of Research, WisdomTree, sa: Fastigheter är en integrerad del av utvecklingen av teknologier som används för att stödja många megatrender. Utan mycket specifika typer av fastighetsinfrastruktur skulle tekniska framsteg och innovationer begränsas och utvecklas i en suboptimal takt. Att tillhandahålla exponering för infrastrukturen, driva den nya ekonomin, tillåter investerare att ta ett alternativt tillvägagångssätt till megatrendinvesteringar och representerar en spännande möjlighet på gränsen till tematisk investering och fastigheter. Genom strategin kan investerare potentiellt dra nytta av den senaste tekniken och industrierna som kan vara drivkraften för ekonomisk tillväxt på lång sikt.”

Vid utvecklingen av WTRE utnyttjade WisdomTree branschexperterna CenterSquare Investment Management LLC (CenterSquare), en global investeringschef fokuserad på aktivt förvaltade offentliga och privata fastighets- och privata fastighetsskuldstrategier. CenterSquare är den största oberoende ägda aktiva REIT-förvaltaren globalt och en av de 10 största aktiva REIT-förvaltarna i världen.

WTRE är den sjätte ETFen i WisdomTrees tematiska aktiesortiment på 1,2 miljarder USD som består av WisdomTree Artificial Intelligence UCITS ETF (WTAI), WisdomTree Cloud Computing UCITS ETF (WCLD), WisdomTree Battery Solutions UCITS UCITS UCITS UCITS (CyberTVOTree) (WCBR) och WisdomTree BioRevolution UCITS ETF (WDNA).

Alexis Marinof, Europachef, WisdomTree, tillade: ”Denna lansering kompletterar vår flerfaldigt prisbelönta tematiska UCITS-plattform, som bygger på innovativ produktutveckling. Genom att samarbeta med branschexperter av hög kaliber som CenterSquare kan vi leverera differentierade tematiska exponeringar som investerare inte kan hitta någon annanstans. Många investerare tar ett nytt tillvägagångssätt för tillgångsallokering med teman som ersätter geografiska allokeringar. Mot denna bakgrund var 2021 ännu ett rekordår i Europa för tematiska ETF:er med 15,3 miljarder USD i inflöden när investerare tittar på megatrender för att driva sina portföljer för långsiktiga tillväxtmöjligheter.”

WTRE: Vad finns under motorhuven?

WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF slår samman både kvalitativa och kvantitativa utvärderingar av kvalificerade aktier i ett försök att identifiera en portfölj av klassens bästa fastighetsvärdepapper som är teknikfokuserade, har attraktiva tillväxt- och värderingsegenskaper i förhållande till det investeringsbara universum och erbjuder diversifieringsfördelarna som är förknippade med megatrender:

Cloud Computing: Detta är en stor megatrend som förändrar hur mjukvara och datorresurser konsumeras. De datacenter som är centrala för dess existens kräver specialdesignade lager för att fungera.

4G- och 5G-anslutning: Det finns mycket spänning kring 4G- och 5G-mobilteknik och utan de telekommunikationstornsplatser som är utformade för att stödja detta skulle spridningen av denna anslutning inte vara möjlig. I takt med att användningen av mobilt internet accelererar, blir dessa tornwebbplatser allt viktigare.

Logistics/Supply Chain: Denna sektor kräver mycket specialiserade byggnader och lager, vilket gör att fler konsumenter och företag kan beställa allt de kan behöva för snabb leverans. Ett exempel på detta är kylförvaring, eftersom många typer av livsmedel måste förvaras och transporteras inom strikta regulatoriska riktlinjer.

Life Sciences: Branschen är redo att få en enorm mängd kapacitet under de kommande åren. Laboratorier är ytterligare ett exempel på mycket specialiserade fastigheter, utan vilka många biotekniska insatser skulle kämpa för att komma igång.

WTRE är registrerat för försäljning i Österrike, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Spanien, Sverige och Storbritannien.

Produktinformation

NamnAnvändning av inkomstTERBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF – USD AccAckumulerande0.45%London Stock ExchangeUSDWTREIE000MO2MB07
WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF – USD AccAckumulerande0.45%London Stock ExchangeGBxWTNRIE000MO2MB07
WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF – USD AccAckumulerande0.45%Borsa ItalianaEURWTREIE000MO2MB07
WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF – USD AccAckumulerande0.45%Börse XetraEURWTREIE000MO2MB07
WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF – USDUtdelande0.45%London Stock ExchangeUSDWNERIE000X9TLGN8
WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF – USDUtdelande0.45%London Stock ExchangeGBxWNEWIE000X9TLGN8
WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF – USDUtdelande0.45%Borsa ItalianaEURWNERIE000X9TLGN8
WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF – USDUtdelande0.45%Börse Xetra  EURWTERIE000X9TLGN8

Handla WTRE ETF

WisdomTree New Economy Real Estate UCITS ETF (WTRE ETF)är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version