Nyheter

WisdomTree lanserar Enhanced Commodity ex-Agriculture UCITS ETF – EUR Hedged (EXAG)

Publicerad

den

EXAG erbjuder investerare större flexibilitet när det gäller allokering till breda råvaror. WisdomTree, den börshandlade fonden (”ETF”) och den börshandlade produkten (”ETP”), tillkännagav idag att den har utvidgat sitt sortiment med råvaror med lanseringen av WisdomTree Enhanced Commodity ex-Agriculture UCITS ETF – EUR Hedged (EXAG) på Börse Xetra med en förvaltningskostnadsprocent på 0,35%.

EXAG strävar efter att spåra resultat, före avgifter och kostnader för Morgan Stanley RADAR ex Agriculture & Livestock Commodity Total Return Index (index). Indexet ger en bred och diversifierad råvaruexponering som täcker energi, industriella metaller och ädla metaller, inklusive platina och palladium.

Nitesh Shah, forskningsdirektör i Europa, WisdomTree sa: ”I år har intresset för råvaror ökat på nytt. En ekonomisk återhämtning efter covid, som kommer att luta sig mot ökade infrastrukturutgifter, börjar ta form tillsammans med ökade inflationsförväntningar. Råvaror har historiskt varit en av de bästa inflationssäkringarna, lägg till en leveransbrist för viktiga metaller som används i infrastrukturprojekt som koppar, och du har en miljö som kan se råvaror blomstra. Många investerare har ifrågasatt om vi är i början av en ny råvarusupercykel. Även om det kan vara för tidigt att berätta, finns det flera medvind för tillgångsklassen som fångar investerarnas uppmärksamhet. ”

Nettoflöden till breda råvaru-ETP:er globalt uppgår till 11,1 miljarder dollar hittills. Att få exponering för råvaror har blivit ett allt viktigare inslag i investeringslandskapet, eftersom investerare blir mer medvetna om vikten av råvaror för att stödja global ekonomisk tillväxt. EXAG tillåter investerare att få tillgång till bred förbättrad råvaruexponering genom en ETF.

Alexis Marinof, chef för Europa, WisdomTree tillade: ”Råvaror är främsta för tankarna för investerare på grund av att de historiskt sett har en positiv korrelation med inflationen. Efter proaktivt engagemang med kunder designade vi EXAG för att tillgodose de specifika behoven hos investerare som inte vill ha exponering för jordbruks- och boskapsråvaror, men ändå vill ha en förbättrad råvarustrategi. Genom att kombinera insikter från institutionella investerare med vår djupa kunskap om råvaror kan vi leverera unika exponeringar som hjälper investerare att navigera i dynamiska marknadsförhållanden. Som ledande inom ETP för råvaror kommer vi att fortsätta bygga på vårt differentierade produktsortiment för att hjälpa investerare att nå sina investeringsmål. ”

WisdomTree erbjuder det mest omfattande utbudet av ETP för råvaror i Europa, med cirka 25,3 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning över hela sin plattform.

Produktinformation

NamnFörvaltningskostnadBörsValutaKortnamnISIN
WisdomTree Enhanced Commodity ex-Agriculture UCITS ETF – EUR Hedged Acc0.35%Börse XetraEUREXAGIE00BDVPNV63

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version