Nyheter

WisdomTree lanserar en lågkostnads guld-ETP (WGLD) på Xetra

Publicerad

den

WisdomTree kommunicerade idag lanseringen av en ny lågkostnads guld-ETP på den tyska börsen Xetra. Sedan tidigare handlas denna ETP på Londonbörsen. WisdomTree Core Physical Gold ETP (WGLD), noterat på Börse Xetra med ett förvaltningskostnadsprocent på 0,15%, är utformat för att erbjuda investerare ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att komma åt guldmarknaden genom att ge en avkastning motsvarande rörelserna i guld spotpris.

WisdomTree Core Physical Gold stöds av 100% fysiskt tilldelat guld lagrat i säkra Londonvalv på uppdrag av WisdomTree. Den nya ETP bygger på WisdomTrees arv och djupa expertis när det gäller att utveckla fysiskt stödda ETP:er, som utnyttjar över ett decennium av erfarenhet av att bygga guld-ETP. WisdomTree är Europas största guld-ETC-leverantör med 15,6 miljarder USD i förvaltat kapital för hela sortimentet av guldprodukter.

Kompletterar övriga guld-ETPer

Alexis Marinof, chef för WisdomTree Europe, sade: ”WGLD kompletterar vårt omfattande sortiment av guld-ETP, inklusive det mest omfattande fysiska guld-ETP-sortimentet i Europa – så investerare kan välja den exponering som är helt rätt för dem. WGLD stöds av fysiskt guld som lagras i valv i London, världens mest flytande guldmarknad, och syftar till att tilldela den högsta standarden för ansvarsfullt guld som finns på London Bullion Market idag. Som marknadsledare inom guld-, ädelmetall- och råvaru-ETP är vi fortsatt engagerade i att bygga vårt differentierade produktsortiment och utveckla de bästa lösningarna för investerare ”.

Share Class NameMERExchangeTrading CcyExchange CodeISIN
WisdomTree Core Physical Gold0.15%Börse XetraEURWGLDDE000A3GNQ18

0,15 procent är billigt, men konkurrenterna kommer sannolikt att följa efter, detta har skett varje gång någon sänkt priserna tidigare. Bland konkurrenterna kan nämnas The Royal Mint Physical Gold ETC (RMAU) (0,22 procent), BAR från GraniteShares (0,17 procent) och Goldman Sachs Physical Gold ETF (AAAU) (0,18). SPDR Gold Shares (NYSEArca: GLD) har en förvaltningskostnad på 0,40 procent.

Av dessa är det emellertid bara The Royal Mint Physical Gold ETC som handlas i Europa. RMAU är den första guldprodukten som är 100 procent uppbackad av ansvarsfullt framtaget guld. Detta är något som garanteras genom inspektioner av tredje part. Det innebär att RMAU är ESG-kompatibel och hjälper kapitalförvaltare att uppfylla sina mål om att öka andelen socialt ansvarsfulla investeringar. Detta gör att kostnaderna blir högre.

Handla WGLD och RMAU

The Royal Mint Physical Gold ETC (RMAU) och WisdomTree Core Physical Gold ETP (WGLD) handlas båda på Xetra. Det betyder att det går att handla andelar i The Royal Mint Physical Gold ETC (RMAU) och WisdomTree Core Physical Gold ETP (WGLD) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version