Nyheter

Wells Fargo säljer sin kapitalförvaltningsenhet

Publicerad

den

Wells Fargo & Co. Undersöker möjligheterna till försäljning av sin kapitalförvaltningsenhet, något som kan imbringa mer än 3 miljarder dollar.

Banken, som har granskat sin strategi, började diskutera en möjlig affär med andra kapitalförvaltare och riskkapitalföretag förra månaden, men en avyttring är inte säker. Wells Fargo förväntar sig att få bud på enheten den här månaden.

Chief Executive Officer Charlie Scharf, som tog över i oktober förra året, förbereder sig för att lägga upp sin vision för att vända långivaren efter skandaler som skett under hans föregångare. Han berättade för analytiker den här månaden att han undersöker ett brett utbud av alternativ och att han kommer att ge mer information till investerare i januari 2021.

Kapitalförvaltningssektorn har sett en våg av konsolideringar under de senaste åren med banker som samlar sina divisioner för att driva dem mer effektivt eller säljer dem till rivaler som är angelägna om att växa. De reagerar på en press på avgifterna från hård konkurrens och en övergång till passiv fondförvaltning i form av börshandlade fonder (ETFer). Trycket på små och medelstora förvaltare kommer från toppen av branschen, som domineras av indexfondsjättarna BlackRock Inc. och Vanguard Group.

Bland de stora amerikanska bankerna är Wells Fargos verksamhet en medelstor aktör med 607 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning. Morgan Stanleys köp av Eaton Vance, som tillkännagavs denna månad, kommer att valvas in i en klubb av kapitalförvaltare med 1 biljon dollar i klienttillgångar och går med i JP Morgan Chase & Co. och Goldman Sachs Group Inc. Rivaler som Citigroup Inc. och Bank of America Corp har inte större närvaro i den verksamheten.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version