Nyheter

WELL ger exponering mot framtidens hälsovård

Publicerad

den

HAN-GINS Indxx Healthcare Innovation ETF (WELL) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med säte i Irland. Fonden handlas i amerikanska dollar och har en förvaltningsavgift om 0,59 procent. Fonden arbetar med fysisk replikering och är ackumulerande vilket betyder att den återinvesterar de utdelningar som den erhåller.

WELL spårar Indxx Advanced Life Sciences & Smart Healthcare Thematic Index (Net Total Return), ett index som är utformat för att mäta resultatet för stora, medelstora och små företag som främst är noterade på en börs i utvecklade och framväxande marknader som är involverade i Advanced Life Sciences & Smart Healthcare sektor.

En ETF inom sjukvårdsinnovationer

GinsGlobal Index Funds har återigen samarbetat med White-label-leverantören HANetf för att lansera en ETF inom sjukvårdsinnovationer. WELL är den tredje börshandlade fonden som GinsGlobal Index Funds lanserar i Europa tillsammans med HANetf. De två tidigare börshandlade fonderna lanserades i oktober 2018, HAN-GINS Cloud Technology UCITS ETF (SKYY) och HAN-GINS Global Innovative Technologies ETF (ITEK).

HAN-GINS Indxx Healthcare Innovation UCITS ETF (WELL) handlas på Londonbörsen, Borsa Italiana och Xetra. Förvaltningsavgiften ligger på 0,59 procent per år. Fonden arbetar med fysisk replikering och är ackumulerande vilket betyder att den återinvesterar de utdelningar som den erhåller.

Genom att spåra Indxx Advanced Life Sciences & Healthcare Thematic index kommer WELL att erbjuda investerare exponering mot utvecklade och framväxande företag som är involverade i avancerad livsmedelsvetenskap och smart vård. Indexet innehar för närvarande 88 värdepapper med sina fem bästa innehav inklusive Edwards Lifesciences, Intuitive Surgical, Regeneron Pharmaceuticals, Boston Scientific och Illumnina.

Detta är i skrivande stund den enda börshandlade fonden som erbjuder exponering mot ETF i hälso- och sjukvårdsinnovation i Europa vid sidan av iShares Healthcare Innovation UCITS ETF, som spårar iSTOXX FactSet Breakthrough Healthcare index.

Överblick

Transparent, modern strategi -WELL följer ett transparent reglerbaserat, free float index som säkerställer att endast investerbara företag ingår i den börshandlade fonden.

Diversifierad – I en och samma fond ger WELL tillgång till en korg med företag från utvecklade och framväxande marknader med hög exponering för hälsoinnovationstemat.

Obegränsad strategi – WELL överskrider traditionell industriklassning och sektorklassificering för att ge exponering för ett framväxande tema.

HAN-GINS Indxx Healthcare Innovation ETF (WELL) handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnetoch Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version