Nyheter

VZLA ETC är en satsning på fysisk platina

Publicerad

den

WisdomTree Physical Platinum (VZLA ETC) är utformat för att erbjuda värdepappersinnehavare ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att komma åt platinamarknaden genom att ge en avkastning som motsvarar rörelserna i platinapriset minus den tillämpliga förvaltningsavgiften.

WisdomTree Physical Platinum stöds av fysiskt allokerad platina som innehas av HSBC Bank plc (vårdnadshavaren). Endast metall som överensstämmer med London Platinum and Palladium Associations (LPPM) regler för god leverans kan accepteras av vårdnadshavaren. Varje fysisk stapel är segregerad, individuellt identifierad och tilldelad.

Platinum Spotpris

Varje enskild WisdomTree Physical Platinum ETC har en effektiv rätt till platina, och den rättigheten ändras dagligen för att återspegla periodisering av förvaltningsavgiften.

Auktoriserade deltagare skapar och löser in WisdomTree Physical Platinum ETC genom att leverera eller ta emot platina som överensstämmer med LPPM Good Delivery -standarder.

WisdomTree Physical Platinum ETC handlas på börsen till ett pris som är baserat på platinapriset multiplicerat med tillämplig metallrätt.

Handla VZLA ETC

WisdomTree Physical Platinum (VZLA ETC) som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamnISIN
LSEUSDPHPTJE00B1VS2W53
Borsa ItalianaEURPHPTJE00B1VS2W53
TSXJPY1674JE00B1VS2W53
EuronextEURPHPTJE00B1VS2W53
XetraEURVZLADE000A0N62D7

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version