Nyheter

VUG ETF investerar i aktier med tillväxtegenskaper

Publicerad

den

Vanguard Growth Index Fund ETF (VUG ETF) följer CRSP US Large Cap Growth Index, som väljer stora och medelstora aktier med tillväxtegenskaper. Indexet väljer aktier baserat på sex tillväxtfaktorer. VUG ETF handlas på Nasdaq, och är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond har en årlig förvaltningskostnad på 0,04 procent.

VUG lyckas passivt ge bred exponering mot tillväxtföretag i USA med stora bolag. VUGs CRSP-index (som det bytte till 2013) väljer aktier baserat på sex tillväxtfaktorer: förväntad långsiktig tillväxt i resultat per aktie (EPS), förväntad kortsiktig tillväxt i EPS, 3-årig historisk tillväxt i EPS, 3- år historisk tillväxt i försäljning per aktie, förhållande mellan löpande investeringar och tillgångar och avkastning på tillgångar. Fonden har många av samma namn som vårt riktmärke i sina högsta innehav, men är ändå mindre koncentrerad eftersom den faller in i midcap -utrymmet. Var försiktig så att fonden inte överlappar andra midcaps i din portfölj. Fonden tappar några poäng för öppenhet: som med alla sina fonder offentliggör Vanguard innehav varje månad, snarare än dagligen. Sammantaget är VUG ett utmärkt val för investerare som söker diversifierad exponering för utrymmet.

Produktöversikt

• Försöker spåra prestanda för CRSP US Large Cap Growth Index.

• Ger ett bekvämt sätt att matcha prestanda för många av landets största tillväxtaktier.

• Följer en passivt hanterad strategi för full replikering.

Med avseende på 75% av dess totala tillgångar får fonden inte:

(1) köpa mer än 10% av utestående röstvärdepapper hos någon emittent eller

(2) köpa värdepapper hos någon emittent om, som ett resultat, mer än 5 % av fondens totala tillgångar skulle placeras i emittentens värdepapper; förutom vad som kan vara nödvändigt för att approximera sammansättningen av dess målindex.

Denna begränsning gäller inte förpliktelser från den amerikanska regeringen eller dess organ eller instrument.

Handla VUG ETF

Vanguard Growth Index Fund ETF (VUG ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i VUG. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med Vanguard Growth Index Fund ETF (VUG ETF) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

 FöretagVikt%
Apple Inc.10.10%
Microsoft Corp.9.50%
Amazon.com Inc.6.90%
Alphabet Inc.6.60%
Facebook Inc.3.90%
Tesla Inc.2.40%
NVIDIA Corp.2.20%
Visa Inc.1.80%
PayPal Holdings Inc.1.60%
Home Depot Inc.1.60%

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version