Nyheter

VLNA ETN ett certifikat som spårar priset på LUNA

Publicerad

den

VanEck Terra ETN (VLNA ETN) är ett börshandlat värdepapper med full säkerhet som investerar i LUNA. Obligationen försöker replikera värdet och avkastningen för MVIS® CryptoCompare Terra VWAP Close Index.

Direkt exponering för de tokens som ligger till grund för Terra-plattformen för smart kontrakt.

100 % uppbackad av LUNA och lagrad i kylförvaring hos en reglerad kryptodepå med kryptoförsäkring (upp till ett begränsat belopp)

Kan handlas som en ETF på reglerade börser

Produktinformation

KortnamnVLNA
CustodianBank Frick & Co. AG
HemvistLiechtenstein
UCITS CompliantNej
UCITS EligibleJa
Index tickerMVLUNAV
IndexleverantörMV Index Solutions GmbH
Lanseringsdatum24 mars 2022

Produktens mål

Produkten avser att göra det möjligt att investera i den digitala tillgången LUNA genom ett värdepapper.

Produkten skyddas av en LUNA-portfölj som hålls i säker förvaring av förvaltaren samt, i undantagsfall, av LUNA-baserade derivat. Produktens förfallodag är den 31 december 2029. Emittenten kan förlänga förfallodagen till den 31 december 2068.

På förfallodagen kommer investerare att få ett belopp som motsvarar det beräknade värdet på produkten.

Produktens värde kommer att bestämmas enligt följande: Vid utfärdandedatumet kommer produktens värde att uppgå till 10,00 USD. Vid varje värderingsdatum därefter beräknas produktens värde som värdet vid omedelbart föregående värderingsdatum, justerat med den procentuella förändringen i värdet på LUNA-portföljen som fungerar som säkerhet samt proportionella kostnader (”pro rata”) och kostnader.

Priset på LUNA som används för denna beräkning beräknas av MV Index Solutions GmbH, ett dotterbolag till emittenten, baserat på priser från de viktigaste börserna för digitala tillgångar. Priserna från olika börser viktas i enlighet med den likviditet som tillhandahålls på den aktuella börsen. Emittenten beräknar priset på produkten varje arbetsdag kl. 16.00 CET. Priset beräknas med hjälp av det volymbaserade genomsnittliga LUNA-priset mellan kl. 15.00 och 16.00 CET.

Investerare kommer att kunna köpa och sälja produkten på börs. För att stödja likviditeten för produkten har emittenten bemyndigat en börsmäklare att förvärva och lösa in en eller flera korgar med 50 000 skuldebrev från och till emittenten varje arbetsdag

Handla VLNA ETN

VanEck Terra ETN (VLNA ETN) är en europeisk börshandlad kryptovaluta. Detta certifikat fond handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETN genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version