Nyheter

Vinnare och förlorare ETFer vecka 22 2015

Publicerad

den

Vinnare och förlorare ETFer vecka 22 2015 Tillhör Du dem som anser att det går för långsamt med fonder? Med rätt börshandlad fond kan det gå snabbt, nedan har vi listat Vinnare och förlorare ETFer vecka 22 2015 på den amerikanska marknaden. Observera att i sammanställningen inte ingår några så kallade hävstångs-ETFer.

Ser vi hur veckan som har gått så noterar vi att bland ETFerna har TLT, den börshandlade fond som replikerar utvecklingen av amerikanska statsobligationer, gått bäst. Däremot har även iPaths VXX, ett certifikat som replikerar utvecklingen av det så kallade VIX-indexet, ibland benämnt ”skräckindexet” gått bra. VIX heter egentligen Market Volatility Index och speglar realtidskurserna på optionerna på Chicago Board Options Exchange (CBOE), de optioner som går mot det stora börsindexet S&P 500. VIX indexet brukar ibland kallas för ”fear index”. Detta index stiger i värde när volatiliteten i marknaderna stiger, vilket betyder att det går att tolka som att risken på aktiemarknaden har ökat sedan veckan innan.

På förlorarsidan hittar vi för andra veckan i rad EWZ som fortfarande lider hårt av att Brasilien tappade sitt kreditbetyg under förra veckan. Även naturgasen, och därmed också de börshandlade fonder som replikerar utvecklingen av denna råvara har tappat kraftigt under veckan som har gått.

Vinnare

iShares 20+ Year Treasury Bond ETF (NYSEArca: TLT) +1,94 procent
iPath S&P 500 VIX Short-Term Futures ETN (NYSEArca: VXX) +1,82 procent
PowerShares DB US Dollar Index Trust (NYSEArca: UUP) +0,71 procent
iPath S&P GSCI Crude Oil TR ETN (NYSEArca: OIL) +0,57 procent
PowerShares KBW High Dividend Yield Financial Portfolio (NYSEArca: KBWD) +0,39 procent

Förlorare

iPath Bloomberg Natural Gas SubTR ETN (NYSEArca: GAZ) -14,89 procent
United States Natural Gas Fund, LP (NYSEArca: UNG) -9,05 procent
iShares MSCI Brazil Capped ETF (NYSEArca: EWZ) -6,73 procent
Market Vectors Coal ETF (NYSEArca: KOL) -5,39 procent
iShares China Large-Cap ETF (NYSEArca: FXI) -5,03 procent

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version