Nyheter

Vilka är skatteeffekterna av att äga MLP direkt och inte i en ETF?

Publicerad

den

Det finns betydande skattefördelar med att äga andelar i ett master limited partnership (MLP), även om de flesta investerare inte vill ha en MLP-andel i ett individuellt pensionskonto (IRA). Fördelningar från MLP till andelsägare får gynnsam skattebehandling enligt IRS-koden. En MLP är en pass-through-enhet och partnerskapsinkomster beskattas endast på partnerns nivå.

Utdelningar beskattas inte när de mottas, till skillnad från vanlig utdelning, som beskattas det år de realiseras. Istället betraktas distributionerna som en minskning av kostnadsbasen i investeringen i MLP. Skatteskulden från utdelningarna realiseras först när intresset i MLP säljs och därmed skjuts upp

En MLP är en hybrid mellan ett partnerskap och ett börsnoterat företag. De flesta MLP är verksamma inom energisektorn. Kongressen begränsade användningen av MLP till enheter som verkade i vissa sektorer 1987, inklusive de som driver verksamheter som är associerade med naturresurser. En investerare som köper andelar i en MLP är en begränsad partner i verksamheten. Verksamheten på MLP drivs av den allmänna partnern.

MLP erbjuder fortfarande betydande likviditet, eftersom en investerare kan köpa andelar på nationella börser. Inkomst från en MLP beskattas inte på företagsnivå, vilket undviker det vanliga problemet med dubbelbeskattning för företag. Många MLP: er driver kapitalintensiva företag, såsom olje- och gasledning och lagringsanläggningar. En investerare i en MLP får ett K-1-schema från MLP som anger investerarens del av MLP: s nettoresultat.1 Inkomsterna från en MLP är inte skatteuppskjuten om enheterna hålls i en IRA, vilket eliminerar skattefördelarna med en MLP-investering.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version