Nyheter

VGTY ETF investerar i amerikanska statsobligationer

Publicerad

den

Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF Distributing (VGTY ETF) använder sig av en passiv förvaltning – eller indexering – investeringsmetod, genom fysiskt förvärv av värdepapper, och strävar efter att följa resultatet för Bloomberg Global Aggregate US Treasury Float Adjusted Index (”Indexet”).

Fonden investerar i ett representativt urval av obligationer som ingår i indexet för att nära matcha indexets kapital- och inkomstavkastning.

Indexet mäter resultatet för en bred spridning av obligationer denominerade i US-dollar som betalar en fast ränta utgiven av den amerikanska staten.

Obligationer i indexet har en löptid längre än ett år och är i allmänhet investment grade.

I mindre utsträckning kan fonden investera i liknande typer av statsobligationer utanför Indexet.

Beskrivning av Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF Distributing

Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF Distributing investerar i statsobligationer med fokus på USA. ETFen innehar hela utbudet av obligationsförfall. De underliggande obligationerna har Investment Grade-betyg. ETF har en valutaexponering i USD. Ränteintäkterna (kupongerna) i fonden delas ut till investerarna (månadsvis).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,07 % p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna (samplingsteknik). Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF Distributing har tillgångar på 385 miljoner euro under förvaltning. VGTY ETF är äldre än 5 år och har sin hemvist i Irland.

Varför denna fond

Fonden strävar efter att följa indexets utveckling.

I sin strävan efter att uppnå sitt investeringsmål strävar fonden efter att ge en avkastning (som omfattar både inkomst och värdeökning) som, före tillämpning av avgifter och utgifter, liknar avkastningen från indexet.

Fonden använder en ”passiv förvaltning” – eller indexering – investeringsmetod, genom fysiskt förvärv av värdepapper, utformad för att spåra indexets utveckling.

För att spåra indexets utveckling kommer fonden att investera i en portfölj av amerikanska statsobligationer med fast ränta i dollar som så långt det är möjligt och praktiskt möjligt består av ett representativt urval av de värdepapper som ingår i indexet.

Investeringsstrategi

Bloomberg Global Aggregate US Treasury Float Adjusted-index följer amerikanska statsskulder, utgivna av den amerikanska regeringen. ”Floatjusterad” betyder att indexet inte tar hänsyn till obligationer som är otillgängliga för allmänheten.

Handla VGTY ETF

Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF Distributing (VGTY ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra, Euronext Amsterdam och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Euronext ParisEURVUTY
gettexEURVGTY
Stuttgart Stock ExchangeEURVGTY
Bolsa Mexicana de ValoresUSDVDTYN
Borsa ItalianaEURVUTY
Euronext AmsterdamEURVUTY
London Stock ExchangeUSDVDTY
London Stock ExchangeGBPVUTY
SIX Swiss ExchangeCHFVUTY
XETRAEURVGTY

Största innehav

VärdepapperVikt %KupongFörfallodag
United States Treasury Note/Bond1.03453%1.25%15 Aug 2031
United States Treasury Note/Bond1.01910%1.38%15 Nov 2031
United States Treasury Note/Bond0.99846%1.63%15 May 2031
United States Treasury Note/Bond0.96459%0.88%15 Nov 2030
United States Treasury Note/Bond0.94921%1.13%15 Feb 2031
United States Treasury Note/Bond0.90313%0.63%15 Aug 2030
United States Treasury Note/Bond0.73262%2.38%15 May 2051
United States Treasury Note/Bond0.72568%1.50%31 Jan 2027
United States Treasury Note/Bond0.69427%0.63%15 May 2030
United States Treasury Note/Bond0.66924%2.00%15 Aug 2051

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version