Nyheter

Världens första ETF för videospel

Publicerad

den

ETFMG Video Game Tech ETF (NYSEArca: GAMR) är världens första ETF för videospel, och ett av de största innehaven i denna börshandlade fond är svenska G5 Entertainement. Faktum är att detta bolag har en större kapitalvikt i denna ETF har än vad både Nintendo och Electronic Arts har.

Videospelindustrin, en bransch som började med att finnas hos pizzerior och lokala arkader, har nu expanderat till alla hörn av världen och alla typer av skärmar. Nu kan Du spela dessa spel på allt från mobila enheter till persondatorer, konsoler och set-top-boxar. Totalt sett spelar mer än en miljard människor och branschen är i dag värd cirka 100 miljarder dollar på årsbasis.

Var snabba att haka på trender

Videospelsindustrin har varit snabb med att haka på nya trender, och vi har sett övergången digital distribution av programvara, spridning av HD och 4K-skärmar, molninnehåll och streaming, virtuell/augmented verklighet, rörelsespårning, episodiskt innehåll och diversifierade monetiseringsmodeller stimulerar innovation och erbjuder utökade möjligheter till underhållning, utbildning, simulering och andra speltekniska applikationer.

Videospel ger konsumenterna ett övertygande underhållningsvärde och attraktiva marginalmöjligheter för programutvecklare. Efterfrågan på ökad bearbetning och grafisk kapacitet motiverar halvledarföretag att producera snabbare och effektivare chips. Plattformtillverkare förbättrar sina system kontinuerligt. Komponenttillverkare kan dra fördel av återkommande försäljning av inmatningsenheter, kringutrustning och datordelar.

Allt detta skapar ett dynamiskt och utvecklande industrilandskap med flera vägar för potentiell framtida tillväxt.

ETFMG Video Game Tech ETF (NYSEArca: GAMR)

Världens första ETF fokuserade på videospelindustrin, ETFMG Video Game Tech ETF (NYSEArca: GAMR), skapades för att ge marknaden ett transparent verktyg för att investera i den allt viktigare videospelstekniksektorn. Fonden försöker tillhandahålla ett investeringsresultat som före avgifter och kostnader i stort sett motsvarar pris- och avkastningsprestanda för EEFUND Video Game Tech Index.

Fondfakta

Startdatum 9 mars 2016
Förvaltningskostnad 0.75%
Antal innehav 58
Förvaltat kapital 106 MUSD

[TABLE=218]

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version