Nyheter

Vanguard närmar sig två biljoner dollar i förvaltad volym

Publicerad

den

Få kan ifrågasätta Vanguard status som kapitalförvaltare, men det är inte nummer ett i allt. Företagets ETF-specifika AUM närmar sig två biljoner dollar. Den låg på 1,97 biljoner dollar under den senaste veckan eller så, nära men precis bakom de 2,2 biljoner dollarna som finns i iShares-sviten av ETFer.

För att inte säga att någon av de två titanerna i ETF-branschen saknas – inget annat företag har spräckt biljindollarmärket i ETF AUM, med State Streets SPDR-svit på 936 miljoner dollar. SPDR-sviten såg de största utflödena för veckan som slutade den 2 mars, med -1,9 miljarder dollar som lämnade sina ETFer, medan iShares såg de näst största utflödena på -1,3 miljarder dollar under samma tidsram.

JPMorgan Chase tog samtidigt in 1,6 miljarder USD i ETF-nettoinflöden under den veckoperioden, medan JP Morgan Equity Premium Income ETF (JEPI) fortsatte att prestera när det gäller flöden – den lade till 783 miljoner USD under den senaste veckan, enligt VettaFi.

Dessa inflöden räckte dock bara till en fjärde plats för veckan, men iShares såg tre ETFer lägga till mer än en miljard för veckan, ledda av iShares Short Treasury Bond ETF (SHV) med nästan 1,4 miljarder dollar. Det kompenserades av utflöden från iShares Russell 200 ETF (IWM), som gav -1,4 miljarder dollar ut. JPMorgan Chase såg jämförelsevis få utflöden från sina egna ETFer, vilket hjälpte till med dess nettovinster under veckan.

I andra anmärkningsvärda områden i emittentligan tillförde Dimensional Fund Advisors (DFA) nästan 300 miljoner dollar, en solid prestation som också var den bästa i mellanklassen av ETF-emittenter och dess närliggande konkurrenter i intervallet under 100 miljarder dollar. Intressant nog var DFAs närmaste konkurrent för inflöden WisdomTree Investments med 260 miljoner USD, delvis tack vare den fortsatta styrkan hos WisdomTree Floating Rate Treasury Fund (USFR), som till stor del var ansvarig för de totala inflödena med 246 miljoner dollar.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version