Nyheter

VanEck Vectors Video Gaming & eSports ETF: En unik diversifieringsmöjlighet i sektorn

Publicerad

den

Martijn Rozemuller från VanEck Vectors Video Gaming & eSports ETF träffar Proactive’s Andrew Scott. Martijn berättar att de vill fånga en möjlighet som för till och med 12 månader sedan var något nytt för många investerare. eSport.

” Det visade sig vara en väldigt spännande bransch. Vi tror att det kommer att bli spännande för investerare att få en viss exponering för det. Det är därför vi lanserade ETF-produkten. Det är i grunden tittar på ett index som spårar företag som är aktiva i branschen ”.

” Vi kommer att försöka hålla det så rent som möjligt genom att välja företag som har minst 50 procent av sina intäkter från eSport eller videospel”

I Europa handlas denna börshandlade fond som VanEck Vectors VideoGaming&eSports UCITS ETF USD A. Kortnamnet i Europa är ESP0, till skillnad från i USA där det är ESPO.

Denna ETF handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar iVanEck Vectors VideoGaming&eSports UCITS ETF USD A. genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnetoch Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version