Nyheter

Valour utser Tommy Fransson till ny VD

Publicerad

den

Valour Inc (”Valour”), emittenten av ETP:er för digitala tillgångar, tillkännager idag utnämningen av Tommy Fransson till rollen som verkställande direktör. Han kommer från Nordic Growth Market (”NGM”) där han var vice VD i tio år och chef för Nordic Derivatives Exchange. Tommy kommer att ersätta Diana Biggs som kommer att flytta till DeFi Technologies, Valours moderbolag, i rollen som Chief Strategy Officer.

Detta tillkännagivande följer Valours exponentiella tillväxt sedan lanseringen i december förra året, med Assets Under Management (”AUM”) för närvarande på över 290 miljoner USD, en ökning med 3 033 procent.

Tommy började på NGM 2002, där han först arbetade med affärsutveckling, försäljning, notering och marknadsövervakning. Som vice VD tog han ansvar för försäljning, notering, affärsutveckling och marknadsföring. Han var ansvarig för börsintroduktionsmarknaden – listningen av små och medelstora företag (”SMEs”) – och utvecklade börsens strategi, dess geografiska expansion och dess kunder.

Tommy blev chef för Nordic Derivatives Exchange 2008 och utvecklade sin infrastruktur och driver inkomstrelaterade delar av verksamheten, inklusive byggnadsdistribution, utökade alternativa tillgångsklasser och handel. Han var också involverad i förvärvet av NGM av Boerse Stuttgart i november 2008. Han utsågs till vice VD för NGM 2011.

Tommy Fransson var också ordförande och medgrundare av Swedish Exchange Traded Products Association (“SETIPA”), skapad för att stödja utvecklingen av ETP:er, och var tidigare styrelseledamot i European Structured Investment Products Association (“EUSIPA”).

Han kommer att arbeta nära tillsammans med den nyutnämnde COO, Frances Edwards, och ledningsgruppen för att leda Valours nästa tillväxtfas, eftersom företaget fortsätter sin internationella expansion utanför Norden, med början på ytterligare europeiska marknader.

Diana Biggs, VD på Valour, sa: ”Tommys decennium på NGM har gett honom en mycket detaljerad kunskap om de nordiska och bredare europeiska marknaderna, medan hans roller och erfarenhet från SETIPA och EUSIPA kommer att tillföra stort värde för vårt ETP-erbjudande. Denna djupa expertis på traditionella marknader är så viktig för Valour när vi bygger upp vår närvaro i Norden, i Tyskland, med vår nya notering, och över hela Europa och utanför.

”Sedan vi tog ut Valour på marknaden i december förra året har vi tagit otroliga framsteg – flera listade produkter, nya marknader och ett växande team, inklusive en COO som kom till oss från BlackRock – och det finns mycket mer att vänta. Tommy har den exakta, materiella kunskapen för att bygga vidare på det vi har skapat – vi kunde inte vara gladare över att han har tackat ja till oss, och jag ser fram emot att fortsätta arbeta med honom i min nya roll på DeFi Technologies.”

Tommy Fransson, sa: ”Jag är övertygad om att digitala tillgångar är vår generations finansiella revolution. Vi har sett en enorm takt och utveckling i branschen och det finns så mycket potential inom tillgångsklassen. Jag känner Valours grundarteam extremt väl, efter att ha arbetat med dem i flera år. De fokuserar verkligen på kärnan i att förverkliga de digitala tillgångarnas potential – att utmana och stödja traditionella institutioner att driva och dra nytta av digitala tillgångar på ett säkert sätt. Efter att ha sett Diana och hennes team driva Valours tillväxt så framgångsrikt och efter att ha opererat från NGM-sidan, är jag glad över att ta på mig denna roll och arbeta med Valour- och DeFi Technologies-teamen för att bygga ut Valours erbjudande ytterligare. De är fantastiska individer och jag ser fram emot den här nya utmaningen.”

Den 25 oktober 2021 har Valour passerat 290 miljoner USD i förvaltade tillgångar från handeln med sina produkter på Nordic Growth Market (NGM) och Frankfurtbörserna. Framsteg har varit ett resultat av en enorm efterfrågan från investerare på exponering mot digitala tillgångar, via finansiella produkter som gör tillgången till en av de bäst presterande tillgångsklasserna under det senaste decenniet säker, transparent och enkel. Valour gick in på den tyska marknaden för första gången i oktober 2021 med noteringen av sina Bitcoin Zero– och Ethereum Zero-produkter, följt av Valour Uniswap, världens första, på Borse Frankfurt Zertifikate AG.

Tommy tillträder sin roll på Valour från och med den 1 januari 2022. Diana kommer att fortsätta i sin roll som VD tills Tommy tillträder, samt fullgöra sin roll på DeFi Technologies.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version