Nyheter

Valour lanserar fysiskt digital tillgångsstödd ETP-emissionsplattform i Europa

Publicerad

den

Valour tillkännager lanseringen av en ETP-utgivningsplattform med stöd av fysiska digitala tillgångar i Europa och en rekordstor ökning av tillgångar under förvaltning under 2023 med nästan 90 % år till år.

• Valour lanserar sitt EU-omfattande utbud av fysiskt backade börshandlade produkter för digitala tillgångar (ETP), inklusive white label-lösningar för kapitalförvaltare och familjekontor.
• Det totala AUM ökade med 70 miljoner dollar under 2023 och nådde en rekordhög nivå på nästan 148 miljoner dollar – en ökning med nästan 90 % sedan årsskiftet.

Valour Inc. (nedan kallat ”bolaget” eller ”Valour”)(NEO: DEFI)(GR: MB9)(OTC: DEFTF), ett teknikholdingbolag och det första och enda börsnoterade bolaget som överbryggar klyftan mellan traditionella kapitalmarknader, Web3 och decentraliserad finansiering, har glädjen att tillkännage lanseringen av en ny EU-omfattande emissionsplattform för fysiskt lagrade digitala tillgångar i form av värdepapper för börshandlade produkter (ETP).

Den 5 april 2023 erhöll Valour Digital Securities Limited (”VDSL”), en Jersey-baserad värdepappersemittent, alla myndighetsgodkännanden från tillsynsmyndigheterna i Sverige och Jersey för ett EU-omfattande erbjudande till investerare med hemvist i Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Irland, Italien, Kroatien, Liechtenstein, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Malta, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.

De nya ETP-produkterna kommer att noteras på reglerade börser som Deutsche Börse/Xetra i Frankfurt, Euronext i Paris och Amsterdam samt SIX Swiss Exchange i Schweiz. Det nya ETP-programmet kompletterar Valour’s redan existerande värdepappersprogram för digitala tillgångar, som särskilt fokuserar på de nordiska marknaderna och täcker ett brett utbud av över 120 kryptovalutor och digitala tillgångar i form av enskilda underliggande valutor, korgar eller index. Med förbehåll för skattemyndigheternas slutliga bedömning bör investeringar i de nya ETP-produkterna av privata investerare med hemvist i Tyskland sannolikt inte kvalificera sig som skattepliktiga kapitalvinster om investeringsperioden överstiger ett år. Därför bör det inte finnas någon tysk skattemässig källskatteskyldighet i fråga om ETP:erna. VDSL har som mål att emittera upp till 15 nya produkter under namnet ”1Valour” fram till slutet av 2023.

Det nya ETP-programmet är utformat för att attrahera institutionella investerare – såsom företag, pensionsfonder, försäkringar, kapitalförvaltare och familjekontor – och för att ge dem ett brett urval av säkra värdepapper för digitala tillgångar som är anpassade till interna och externa investeringsriktlinjer och restriktioner – samt privatinvesterare som söker långsiktiga innehav i kombination med tillgångssäkerhet. VDSL erbjuder också gemensamma ”white label”-erbjudanden som gör det möjligt för kapitalförvaltare och familjekontor att tillämpa egenutvecklade strategier och index och på så sätt tillgodose kundernas efterfrågan på vissa digitala tillgångsprodukter och exponeringar.

ETP:erna kommer att säkras av respektive digitala tillgångar som fysiskt lagras hos reglerade depåhållare. De första förvaringsinstitut som utsetts är Komainu (Jersey) Limited, som regleras av Jersey Financial Services Commission, och Copper Technologies (Switzerland) AG, som är registrerat hos Financial Services Standard Association (VQF), en självreglerande organisation (SRO) som officiellt erkänns av den federala tillsynsmyndigheten för finansmarknaden (FINMA).

Fysisk förvaring säkerställer att de underliggande tillgångarna förvaras separat från emittenten på en säker plats. De är dessutom säkrade av en oberoende tredje part som agerar som förvaltare och pantsatta till förmån för ETP-investerarna. Detta ger investerarna ett extra lager av säkerhet och skydd för sina tillgångar.

Dessutom har VDSL ingått avtal med väletablerade marknadsaktörer som marknadsgaranter, auktoriserade deltagare och indexleverantörer, bland annat: GHCO, baserat i Storbritannien, en av de snabbast växande likviditetsleverantörerna som specialiserar sig på börshandlade fonder och en marknadsgarant på alla större europeiska börser; Compass Financial Technologies SA, ett oberoende schweiziskt baserat företag som fokuserar på utformning, beräkning och administration av marknadsjämförelser och skräddarsydda kvantitativa investeringsstrategier genom sitt franska dotterbolag som är registrerat som en Benchmarks Administrator enligt EU:s Benchmarks Regulations (EU BMR); samt Invierno AB (”Vinter”), baserat i Sverige, som är benchmarkadministratör för Vinter Valour benchmarkfamiljen och den centrala mottagaren av inmatningsdata med förmåga att utvärdera inmatningsdatas integritet och noggrannhet på en konsekvent basis.

”Lanseringen av programmet för emissioner med stöd av digitala tillgångar är en milstolpe i Valour:s produktstrategi”, säger Olivier Roussy Newton, vd för Valour Inc. ”Det bidrar perfekt till Valour’s uppdrag att erbjuda investerare en maximal säkerhetsnivå och en förenklad tillgång till området för digitala tillgångar. Förutom att ytterligare stärka varumärket Valour i Europa kan det tillgångsbackade programmet vara särskilt intressant för våra tyska investerare, med tanke på dess potentiella skattefördelar.”

Valour meddelar vidare att den totala AUM ökade med 70 miljoner dollar under 2023 och nådde en rekordhög nivå på nästan 148 miljoner dollar – en ökning med nästan 90 % sedan början av 2023. Denna siffra inkluderar mer än 6,6 miljoner dollar i ny nettoförsäljning i sitt befintliga ETP-program – 8,5 % organisk tillväxt bredvid vanliga siffror för återhämtning av marknaden.

Vid sidan av detta kommande nya emissionsprogram erbjuder Valour fullt säkrade ETP:er för digitala tillgångar med låga eller inga förvaltningsavgifter, med produktlistning på europeiska börser, banker och mäklarplattformar.

I Valour :s befintliga produktutbud ingår Uniswap (UNI), Cardano (ADA), Polkadot (DOT), Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Cosmos (ATOM), Binance (BNB), Enjin (ENJ), Bitcoin Carbon Neutral(BTCN) och Valour Digital Asset Basket 10 (VDAB10) ETP:er med låga förvaltningsavgifter. Valour’s flaggskeppsprodukter är Bitcoin Zero och Ethereum Zero, de första helt säkrade, passiva investeringsprodukterna med Bitcoin(BTC) och Ethereum(ETH) som underliggande tillgångar som är helt avgiftsfria.

Om Valour

Valour Inc.(NEO: DEFI)(GR: MB9)(OTC: DEFTF) är ett teknikföretag och det första och enda börsnoterade företaget som överbryggar klyftan mellan traditionella kapitalmarknader och finansiering. Valour grundades 2019 och stöds av ett hyllat och banbrytande team med decennier av erfarenhet av finansmarknader och digitala tillgångar. Valour’s uppdrag är att utöka investerarnas tillgång till branschledande Web3 och teknik. Detta gör det möjligt för investerare att få tillgång till finansens framtid via reglerade aktiebörser med hjälp av sitt traditionella bankkonto och tillgång.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version