Nyheter

Vad är en 40 ACT ETF?

Publicerad

den

En 40 ACT ETF är ett poolat investeringsmedel som erbjuds av ett registrerat investeringsföretag enligt definitionen i 1940 Investment Investment Act (vanligen kallad ’40 Act ’i USA eller, i vissa fall, Investment Company Act (ICA).

Fonder delas in i två breda kategorier: öppen och sluten. I kombination med Securities Act of 1933 (’33Act) och Securities Exchange Act of 1934′ definierar 40Act hur dessa typer av poolade investeringsverktyg kan förpackas och säljs till institutioner i retailand på de offentliga marknaderna och placerar sin styrning under Securities & Exchange Commission (SEC).

’40Act innehåller också ett antal undantag, inklusive en för privat erbjudna fonder såsom hedgefonder, private equity-fonder, samt fastighets- eller infrastrukturinvesteringsfonder. Alla ’40 Act-fonder är registrerade värdepapper hos SEC och anses därför vara offentligt erbjudna, en ver en annan process än skapandet av en privat gemensam fond (typiskt begränsat partnerskap eller LP).

Båda handlingarna från 1933 och 1940 baserades ursprungligen på en filosofi om avslöjande och kräver att utgivarna av öppna eller slutna offentliga medel helt avslöjar all väsentlig information som en investerare skulle behöva för att göra det mest informerade beslutet om en investering. Såvida de inte kvalificerar sig för undantag måste värdepapper som erbjuds eller säljs till allmänheten i USA registreras genom att de lämnar in en registreringsförklaring till SEC.

Prospektet för investeringen ingår som en del av registreringsutlåtandet och måste beskriva erbjudandet, dess förvaltning, detaljer om de investeringar som kommer att göras över tillgångsslag och detaljer om nyckeltjänstleverantörerna för säkerheten. Detta dokument kommer att förklara de olika typerna av fonder som erbjuds och ge en översikt över de viktigaste kraven

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version