Nyheter

UDBI – Legg Mason US Diversified Core ETF

Publicerad

den

Legg Mason US Diversified Core ETF (UDBI) försöker spåra investeringsresultatet för ett underliggande index som består av börshandlade amerikanska aktier från MSCI USA IMI Index. UDBI kan gynna investerare som söker ett kärninnehav med potential för förbättrad riskhantering och en risk / returprofil som kan komplettera befintliga kapitalviktade produkter.

Underliggande index: QS DBI US Diversified Index (indexet):

  • Processen kategoriserar initialt värdepapperets universum, viktat av marknadsvärdet.
  • Baserat på historisk prestanda, grupperar den högt korrelerade industrier i åtta olika ”kluster”.
  • Varje kluster är sedan lika viktat i indexet med målet att producera en väl diversifierad portfölj.
  • Indexet kan innehålla 2 200 till 2 500 stora, medelstora och små företag som rekonstitueras årligen och balanseras kvartalsvis.

Aktier i amerikanska företag

QS DBI US Diversified Index (”Index”) syftar till att ge exponering mot aktier i amerikanska företag och bygger på en proprietär metod som skapats och sponsras av QS Investors, LLC (”QS”). Indexet består av amerikanska företag som ingår i MSCI USA IMI Index. Den proprietära reglerbaserade processen grupperar ursprungligen detta universum av värdepapper i flera investeringskategorier baserade på branscher.

Inom var och en av dessa investeringskategorier viktas värdepapperen av marknadsvärdet. Processen kombinerar sedan dessa investeringskategorier med mer högt korrelerade historiska prestanda i ett mindre antal ”kluster”. Ett kluster är en grupp investeringskategorier baserade på bransch som har visat sig ha en tendens att uppträda på samma sätt (hög korrelation). Därefter är varje av dessa kluster lika viktad i indexet för att producera en mycket diversifierad portfölj. QS förutspår att antalet värdepapper i indexet kommer att sträcka sig från 2 200 till 2 500.

Indexet kan omfatta stora, medelstora och små kapitaliseringsföretag. Komponenterna i indexet och graden av dessa komponenter representerar vissa industrier kan ändras över tiden. Indexets komponenter rekonstitueras årligen och balanseras kvartalsvis.

Att tänka på

Fonden är nyorganiserad, med en begränsad verksamhetshistoria. Aktier och andra värdepapper är föremål för kursfluktuationer och eventuell förlust av kapital. På stigande marknader kan värdet av storkapitalandelar inte öka lika mycket som småkapitalstockar. Små och medelstora lager innebär större risker och volatilitet än storkapitalandelar. Diversifiering garanterar inte vinst eller skyddar mot förluster. Fonden kan koncentrera sina investeringar i vissa branscher, vilket ökar dess sårbarhet mot volatiliteten på marknaden. Det finns ingen garanti för att fonden kommer att uppnå en hög grad av korrelation med indexet som man vill spåra.

Fonden försöker inte överträffa indexet som spårar och söker inte tillfälliga defensiva positioner när marknaderna sjunker eller verkar övervärderade. Derivat, till exempel optioner och terminer, kan vara illikvida, kan oproportionerligt öka förluster och ha en potentiellt stor inverkan på fondens prestanda.

Fondfakta

NASDAQ SymbolUDBI
BörsNASDAQ
KategoriMulti-Cap Core Funds
Morningstar KategoriLarge Blend
Förvaltningskostnad0.30 / 0.30
Fund BenchmarkQS DBI US Diversified Index
Fund Benchmark TickerDBIUSNR
Market IndexRussell 3000 Index
Market Index TickerRU30INTR

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version