Nyheter

UBR ETF ger två gånger avkastningen på börsen i Brasilien

Publicerad

den

ProShares Ultra MSCI Brazil Capped (UBR ETF) söker leverera ett dagliga investeringsresultat, före avgifter och kostnader, som motsvarar två gånger (2x) den dagliga prestandan för MSCI Brazil 25/50 Index®. ProShares Ultra MSCI Brazil Capped (UBR ETF) som handlas på NYSEArca, kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,95 procent.

Eftersom indexvärdet inte beräknas vid slutet av de amerikanska värdepappersmarknaderna på grund av skillnader i handelstider mellan amerikanska och utländska marknader, mäts korrelation till index genom att jämföra den dagliga förändringen i fondens substansvärde per aktie till prestanda för ett eller flera amerikanska börshandlade värdepapper eller instrument som återspeglar värdena för de värdepapper som ligger till grund för indexet vid slutet av de amerikanska värdepappersmarknaderna.

Denna levererade ProShares ETF strävar efter en avkastning som är 2x avkastningen på sitt underliggande riktmärke (mål) för en enda dag, mätt från en NAV -beräkning till nästa. På grund av sammansättningen av daglig avkastning kan innehavstider på mer än en dag resultera i avkastning som är väsentligt annorlunda än målavkastningen och ProShares avkastning under andra perioder än en dag kommer sannolikt att skilja sig åt i belopp och möjligen riktning från målavkastningen för samma period. Dessa effekter kan vara mer uttalade i fonder med större eller inversa multiplar och i fonder med volatila riktmärken. Investerare bör övervaka sitt innehav så ofta som dagligen. Investerare bör konsultera prospektet för ytterligare information om beräkningen av avkastningen och riskerna med att investera i denna produkt.

UBR -fondbeskrivning

UBR tillhandahåller 2x exponering per dag för en hävstångseffekt mot ett marknadsvärdevägt index som består av stora och medelstora företag som är verksamma i Brasilien och tar cirka 85% av den brasilianska aktiemarknaden.

UBR Factset Analytics Insight

UBR satsar en hausseartad satsning på den övre delen av den brasilianska aktiemarknaden. Fonden erbjuder 2x det dagliga resultatet för MSCI Brazil 25/50 Index, ett market-cap-vägt index för stora och medelstora brasilianska företag, som täcker cirka 85% av det investerbara universum i Brasilien. För att uppfylla RIC: s diversifieringskrav begränsas indexbeståndsdelarna till 25% vikt och den sammanlagda vikten av värdepapper med över 5% tilldelning begränsas till 50% av portföljens vikt. Som en hävstångsfond med dagliga återställningar är UBR utformat som ett kortsiktigt handelsverktyg och inte ett långsiktigt investeringsmedel. Som ett resultat kan långsiktig avkastning väsentligt skilja sig från det underliggande indexet på grund av daglig sammansättning.

Handla UBR ETF

ProShares Ultra MSCI Brazil Capped (UBR ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder erbjuder emellertid handel i UBR ETF. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med ProShares Ultra MSCI Brazil Capped (UBR ETF) i form av CFDer. Till  CMC Markets

Största innehav

Namn
ISHARES MSCI BRAZIL CAPPED (EWZ) SWAP BANK OF AMERICA NA
ISHARES MSCI BRAZIL CAPPED (EWZ) SWAP UBS AG
ISHARES MSCI BRAZIL CAPPED (EWZ) SWAP SOCIETE GENERALE
ISHARES MSCI BRAZIL CAPPED (EWZ) SWAP GOLDMAN SACHS INTERNATIONAL
ISHARES MSCI BRAZIL CAPPED (EWZ) SWAP CITIBANK NA
ISHARES MSCI BRAZIL CAPPED (EWZ) SWAP MORGAN STANLEY & CO. INTERNATIONAL PLC
NET OTHER ASSETS / CASH

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version