Nyheter

Två hälso- och sjukvårdsteman i ETF form

Publicerad

den

Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBSX) och HAN-GINS Indxx Healthcare Megatrend Equal Weight UCITS ETF (W311) är två hälso- och sjukvårdsteman i ETF form. Dessa två börshandlade fonder är emellertid mycket olika varandra.

Ett nyckelverktyg som den moderna investeraren har i sin arsenal är möjligheten att alltmer diversifiera sig när tillsynsmyndigheterna blir mer bekväma med ytterligare tillgångsslag och branscher. Inom aktiehinken blir det klokt att allokera till sekulära trender som pekar på långsiktiga resultat. Exempel på sådana trender inkluderar internetets och mjukvarans allestädes närvarande roll i våra dagliga liv, elektrifiering av bilar, ett globalt skifte mot förnybara energikällor och utvecklingen av cannabis som en juridisk industri.

Vid identifiering är det klokt att investera med sikte på framtiden och det är här den tematiska exponeringen som erbjuds av The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBSX) passar in i portföljer av alla storlekar. En robust växande industri kombinerat med kommande reglerande katalysatorer som accelereras globalt ger en intressant avkastning/riskmöjlighet för investerare med medellång till lång sikt investeringshorisonter.

Genom att fortsätta titta på framtiden expanderar molnsjukvårdsmarknaden snabbt över sjukhus och kommer sannolikt att dominera IT -utgifterna i detta utrymme under de närmaste åren. Deltema i HAN-GINS Indxx Healthcare Megatrend Equal Weight UCITS ETF (W311) förväntas dra nytta av betydande ökade amerikanska statliga sjukvårdsutgifter under Biden och snabba uppföljningsgrader för digital hälsa på grund av Covid-19 fortsätter att öka WELLs innehav i medicinsk utrustning och biotekniska områden.

Handla CBSX ETF

HANetf The Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBSX ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra. Denna ETF handlas även under kortnamnet CBDX på London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Handla W311 ETF

HAN-GINS Indxx Healthcare Megatrend ETF (WELL) är en europeisk börshandlad fond som handlas på tyska Xetra under namnet HANetf HAN-GINS Indxx Healthcare Megatrend Equal Weight UCITS ETF (W311).

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version