Nyheter

TRYP Europas första rese-ETF listas i London denna månad

Publicerad

den

Europas första rese-ETF, TRYP ETF, kommer att lanseras i London senare denna månad, när industrin börjar studsa tillbaka från pandemins förödande påverkan. Vi har förutspått att det skall komma en ETF som fokuserar på BEACH aktier, men på grund av regelverket på andra börser får den alltså inte heta BEACH då kortnamnen på andra börser inte alltid är lika långa som i Sverige.

Airlines, Hotels and Cruise Lines UCITS ETF noteras på Londonbörsen i juni och passporteras till försäljning över hela Europa. Denna ETF kommer att ge exponering för resebranschen och spåra globala flygbolag, hotell och kryssningsoperatörer.

Branschen har drabbats av ett stort slag under det senaste året efter att pandemin slutat resa. De totala globala utgifterna för fritidsresor halverades från $ 4.692 biljoner 2019 till 2.373 biljoner USD förra året. Affärsresor fick en ännu större smäll och föll med 52 procent från $ 1.445 biljoner till $ 694 miljarder.

Resandet spås återgå till höga nivåer igen

Men med utrullningen av vaccinet och den gradvisa minskningen av restriktionerna för internationella resor förväntas utgifterna återgå till nästan pre-pandemiska nivåer. Pent-up efterfrågan och tillväxten av disponibel inkomst har lett analytiker att förutsäga kommer att öka med 45 procent, även om det fortfarande kommer att ligga under 2019 års nivåer.

”På längre sikt kommer tillväxten av disponibel inkomst och sparande samt storleken och takten på en global ekonomisk återhämtning att vara nyckelfaktorer, även om det kan ta några år att återfå den förlorade marken,” Hector McNeil, medgrundare och co-verkställande direktör för HANetf.

“Att lansera ETF-flygbolagen, hotellen och kryssningslinjerna utökar vårt utbud av innovativa ETF: er och ETC: er och är en annan europeisk första som vi är glada att kunna marknadsföra med. Vi är väldigt stolta över de många första som vi har tagit till den europeiska ETF-marknaden, inklusive Europas första rymd-ETF och Europas första rena sol-energi-ETF, ”tillade han.

TRYP ETF kommer att spåra Solactive Airliens, Hotels, Cruise Lines Index, och backtestade resultat visar att den uppnådde 62,07 procent totalavkastning under det senaste året.

Handla TRYP

Det är i dagsläget endast kommunicerat att Airlines, Hotels and Cruise Lines UCITS ETF kommer att listas på Londonbörsen. Det gör det möjligt för europeiska investerare att handla denna börshandlade fond genom en mäklare som erbjuder handel på denna marknadsplats, till exempel DEGIRO.

HANetf har emellertid noterat sina övriga ETFer på tyska Xetra och Milanobörsen efter att ha börjat med en notering i London. Om så sker även med TRYP ETF innebär det att det kommer att gå att handla denna ETF genom en svensk nätmäklare som Nordnet eller Avanza. Historiskt sett har detta skett en dryg vecka efter att den initiala listningen skett på London Stock Exchange.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version