Nyheter

Toppnotering för ITEK ETF

Publicerad

den

HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (ITEK) nådde en ny toppnotering i går. Andelarna i denna börshandlade fond stängde på 13,91 dollar på London Stock Exchange. Sedan årets start har ITEK stigit med 55 procent. Detta skall jämföras med Nasdaqs 44,2 procent.

ITEK har således elva procent bättre resultat än Nasdaq. Detta trots att ITEK ETF har ett lägre p/e-tal och en lägre risk. HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (ITEK) är dessutom likaviktad vilket betyder att andelsägarna inte utsätts för samma överkoncentration i FAANGS som på Nasdaq.

ITEK:s amerikanska viktning på bara 56,7% jämfört med Nasdaq till 100 procent. Det garanterar en global diversifiering. Mindre exponering för EU:s Big Tech-aggregering och USA:s antitrustproblem. Asien har en vikt på 28,7 procent, medan Europa svarar för 13,7 procent. Framtida bilar, genomik och robotik-automatisering är tre av största viktningar på grund av de senaste kursuppgångarna (16,2%, 14,7% respektive 14,6%).

ITEK är positionerad för den globala digitala revolutionen – speciellt Asien visar de snabbaste antagningsgraden inom Digital Entertainment, Cloud Tech och sociala medier.

Överblick

HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (ITEK) är en UCITS-kompatibel Exchange Traded Fund med säte i Irland. Fonden spårar Solactive Innovative Technologies Index. Förvaltningsavgiften ligger på 0,59 procent per år. Fonden arbetar med fysisk replikering och är ackumulerande vilket betyder att den återinvesterar de utdelningar som den erhåller.

Fonden strävar efter att ge exponering mot ”Industry 4.0” – företagen som är beredda att dra nytta av den fjärde industriella revolutionen – inklusive de som är involverade i robotik och automatisering, molndatorer & Big Data, cybersäkerhet, framtida bilar, genomik, sociala medier, Blockchain och Digital underhållning.

HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF noteras också på den tyska börsen, på Xetra, vilket gör att det går att köpa andelar i denna fond genom de flesta svenska nätmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

1 kommentar

Populära

Exit mobile version