Nyheter

Tillverkningsindustrin lockar förvaltare

Publicerad

den

Förvaltarbarometern stiger med en enhet till ett sammanlagt index på 68 under det första kvartalet 2021. Den mest intressanta branschen just nu uppges vara tillverkningsindustrin. Totalt 22 förvaltare och experter har mellan 19 och 26 februari svarat på frågor om hur de bedömer marknadsutsikterna och Stockholmsbörsens utveckling på kort och längre sikt.

Övervägande positiv inställning till marknadsutsikterna i dagsläget

På frågan om hur förvaltarna bedömer marknadsutsikterna i ekonomin i dagsläget, svarar tre förvaltare mycket positivt. En majoritet av förvaltarna, 15 stycken, svarar att marknadsutsikterna är positiva medan fyra bedömer marknadsutsikterna som varken positiva eller negativa.

Positiv börsutveckling väntas på både kort och lång sikt

Den av huvudfrågorna som bygger index gäller hur förvaltarna tror att Stockholmsbörsen kommer att utvecklas det närmaste halvåret. Här svarar 14 att den kommer att utvecklas positivt medan sju av förvaltarna svarar att Stockholmsbörsen varken kommer utvecklas positivt eller negativt. En förvaltare tror att den kommer utvecklas negativt.

När det kommer till utvecklingen på Stockholmsbörsen på ett till två års sikt är majoriteten av förvaltarna positiva, hela 16 tror att utvecklingen kommer att vara positiv. Fyra förvaltare tror varken på en positiv eller negativ utveckling medan två är negativa.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version