Nyheter

Tematiska ETF:er i strategiska portföljer

Publicerad

den

COVID-19 har utlöst en hel del global innovation och marknadsstörningar. En mängd olika tematiska ETF:er har kunnat fånga börsnoterade företag som leder utvecklingen och investerarnas efterfrågan på dessa produkter har skjutit i höjden.

Det väcker frågan: Är tematiska ETF:er bara en modefluga för ”Robinhood” -handlarna, eller ska strategiska tillgångstilldelare ta tematiska börshandlade fonder på allvar? Vi tror att det är det senare. Tematiska ETF:er är här för att stanna, och investerare i alla profiler har lagt märke till det.

Tematiska ETF:er försöker fånga investeringsmöjligheter i företag eller sektorer som skapats av långsiktiga strukturella trender. Exempel är demografiska och sociala förändringar som mångfald, inkludering och jämlikhet; störande tekniker såsom molnbearbetning; geopolitiska förändringar som globalisering; och miljöpress som klimatförändringar.

Under de senaste fem åren har tematiska ETF-tillgångar under förvaltning (AUM) ökat med 25 % årligen, långt över 17 % för de totala aktierna. Det här året är inte annorlunda – faktiskt har kategorins tillväxt accelererat.

Diagrammet nedan illustrerar hur dessa strategier karvar ut en växande nisch på ETF-marknaden.

Tematiska tillgångar under förvaltning (AUM)

Tillgångsflöden har följt. Tematisk ETF-AUM har ökat med 40% sedan slutet av 2019 och tar in mer än 12,5 miljarder dollar i tillgångar. Årets totala nettoinflöde har överskridit alla andra år.

Tematiska nettoflöden (AUM)

Med starkt nettoinflöde kan det inte vara någon överraskning att många av dessa strategier har presterat bra under pandemin.

Är prestandan hållbar? Är värderingarna för höga?

Ingen har en kristallkula, men investeringsgrunden för tematiska strategier är förankrad i långsiktiga förväntningar. Vi anser att beslutet att inleda eller lägga till en tematisk position borde vara mer beroende av övertygelsen och mindre beroende av att exakt ställa in en marknadsinträde.

På samma sätt förväntar vi oss att en positiv tematisk utveckling drivs av framväxande strukturella förändringar och inte är beroende av kortare cykliska förändringar eller tekniska signaler. Som ett resultat skiljer sig dessa strategier från traditionella bredbaserade exponeringar på tre sätt:

Riktad exponering: Tematiska strategier erbjuder målinriktad exponering för en specifik sekulär eller ekonomisk trend med potential för högre riskjusterade avkastningar, verser bredare baserade strategier på lång sikt.

Till idéer med hög övertygelse: De gör det möjligt för investerare att implementera idéer med hög övertygelse i sina portföljer, utan att fatta beslut om enstaka aktier eller att späda ut den önskade exponeringen med icke-temarelaterade innehav.

Drivs av långsiktiga strukturella förändringar: De är framåtblickande, har höga förväntningar på framtida tillväxt och påverkan och förväntas utvecklas på lång sikt.

Vilka är dessa innovativa och marknadsstörande strategier?

WisdomTree lanserade WisdomTree Cloud Computing Fund (WCLD) och WisdomTree Growth Leaders Fund (PLAT) – vilka är några av detta företags bästa strategier hittills.

WCLD ger målinriktad exponering för pure-play cloud computing-företag. Det lanserades med en långsiktig övertygelse om att molnbaserad teknik kommer att bli den underliggande anslutningskällan för vår globala ekonomi.

Vi förväntar oss att antagandet av molnteknologi kommer att spridas över sektorer och geografier. Med tiden kommer dess antagande att sträcka sig mycket längre än mjukvarumarknaden med innovationer som förvandlar icke-tekniska sektorer. WCLD kan ersätta eller komplettera tillväxtorienterade och investeringsstrategier inom teknikbranschen.

PLAT ger riktad exponering för företag som driver plattformsbaserade affärsmodeller. Dessa företag skapar värde genom att ansluta ömsesidigt beroende grupper (t.ex.Uber ansluter en åkare med en förare). Detta, i motsats till traditionella företag som skapar värde genom linjär produktion eller leverans (t.ex. Ford eller Hertz producerar / köper bilar till salu / hyra).

Vår förväntan är att plattformar ska störa konkurrenskraftiga landskap och att vinna marknadsandelar på bekostnad av traditionella, linjära företag – samtidigt som vi gör det med bättre skalfördelar och potential för långsiktig lönsamhet. PLAT kan ersätta eller komplettera både aktiva och passiva tillväxtorienterade investeringsstrategier.

Med så många störande branschkategorier över hela världen skapade vi ett helhetserbjudande för investerare som investerar i flera teman som valts av vår modellportföljinvesteringskommitté.

Introduktion av WisdomTree Disruptive Growth Model Portfolio, tillgänglig för finansiella yrkesverksamma som en del av våra Modern Alpha® ETF Model Portfolio-erbjudanden.

Disruptive Growth Model Portfolio riktar sig mot strukturella tillväxtteman som driver innovation och framtida påverkan i olika branscher och samhällssegment. Teman och beståndsdelar av ETF: er har vanligtvis premiumtillväxtprojektion och försöker undvika att hålla överlappningar mellan varandra. Investeringsmålet är att uppnå maximal långsiktig kapitalökning.

Förutom molndatorkunskap och tillväxtledare som använder plattforms-affärsmodeller, erbjuder WisdomTree Disruptive Growth Model Portfolio exponering för ytterligare fyra teman:

Online Gaming & Esports

WisdomTrees exponering riktar sig till företag som utvecklar eller publicerar videospel, underlättar streaming och distribution av videospel eller e-sportinnehåll, äger och driver i konkurrenskraftiga e-ligor eller producerar hårdvara som används i videospel och e-sport, inklusive förstärkt och virtuell verklighet.

Cybersecurity

Cybersäkerhet. WisdomTrees exponering riktar sig till företag vars huvudsakliga verksamhet är utveckling och hantering av säkerhetsprotokoll som förhindrar intrång och attacker till system, nätverk, applikationer, datorer och mobila enheter.
Fintech

WisdomTrees exponering riktar sig till företag som leder innovation inom mobila betalningar, digitala plånböcker, peer-to-peer-utlåning, blockchain-teknik och riskomvandling.

Genomik

WisdomTrees exponering riktar sig till företag som förväntas ha stor nytta av att förlänga och förbättra kvaliteten på människors och andra liv genom att integrera teknisk och vetenskaplig utveckling och framsteg inom genomik i sin verksamhet.

Sammantaget har investerare många tematiska strategier till sitt förfogande. WisdomTree kan hjälpa finansiella rådgivare att navigera i detta landskap och få tillgång till de störande teman som vi tror levererar premiumtillväxtpotential. Dessa strategier används ofta som ett komplement till kärnaktieportföljerna, vilket ofta ger exponeringar med låg överlappning mot andra tillväxt- eller teknikfokuserade strategier, eller som ersättning för enskilda aktiestrategier som söker långsiktig tillväxt.

Vi tror att tematiska ETF:er tjänar ett syfte utanför gränserna för traditionell tillgångsallokering. De identifierar störande trender som manifesterar sig över en medellång till lång sikt, och de kan potentiellt hjälpa investerare, allt från Robinhood-handlare till strategiska tillgångsfördelare, säkra mot omvandlingskrafter och position för långsiktig tillväxt.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version