Nyheter

Tech megatrend ETF satsar på snabbast växande tekniska sektorer och trender

Publicerad

den

En talesman för HAN-GINS Tech Megatrend UCF ETF (ITEK), säger att den andra vågen av Covid-19 kommer att göra fjärrteknologitrender ”mainstream”. Det gör det alltmer osannolikt att de kommer att ersättas när världen återvänder till vissa form av normalitet.

I synnerhet säger ITEK ETF utbildningsteknik, elfordon, sociala medier’ och digital underhållning kommer att vara de snabbast växande tekniska trenderna 2021. På geografisk grund tror de att Asien och Stillahavsområdet kommer att se den snabbaste tillväxten i tekniska antagande.

Man tror också att övervakning och cybersäkerhet kommer att bli ännu större frågor i år och förväntar sig mer M&A företagsaktivitet inom IT-säkerhetssektorn, vilket ger några potentiella spännande möjligheter för investerare.

Långsiktiga konkurrensfördelar för e-handeln

Anthony Ginsberg, medskapare av HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (ITEK), säger: ”Särskilt e-handel bygger på lockdown och får långsiktiga konkurrensfördelar jämfört med traditionella butiker.

”I takt med att teknik och fjärrarbete blir alltmer globala – vi förväntar oss att alla undertema i ITEK kommer att dra nytta av tillväxten – alltmer drivna av Asien-Stillahavs snabbt växande antagande.
Vi är också optimistiska om USA – den största marknaden för oss – eftersom den nya Biden-administrationen kommer att stödja ren energi och teknik mycket mer än tidigare ordförandeskap. Vi förväntar oss att framtida bilar ska vara en viktig vinnare och dra nytta av troliga subventioner, vilket gör EV-bilar billigare. ”

HAN-GINS Tech Megatrend UCITS ETF (ITEK) förväntar sig stark tillväxt i den globala teknologisektorn i år. ITEK levererade en tillväxt på 59,92 procent 2020 jämfört med Nasdaq 100-indexet som returnerade 48,88 procent och har nyligen överträffat 65 miljoner USD i förvaltat kapital.

HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF noteras på den tyska börsen, på Xetra, vilket gör att det går att köpa andelar i denna fond genom de flesta svenska nätmäklare, till exempel Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version