Nyheter

Tech Megatrend ETF balanserar för att fokusera på fler blockchain-aktier

Publicerad

den

Innehav i ITEK ETF inkluderar RIOT Blockchain, Extreme Vehicle Battery Technologies Corp och Marathon Digital Holdings. HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (ITEK) riktar sig mot tillväxt inom blockchain-undersektorn efter ombalansering för att inkludera 11 nya blockchain-innehav från två tidigare. Ett av åtta undertema, blockchain representerar nu cirka 13% av den börshandlade fondens innehav. Rebalanseringen innebär att ITEK kommer att fokusera på fler blockchain-aktier.

Fram till nyligen fanns det inte tillräckligt med företag som kvalificerade sig inom blockchain-undersektorn för att ingå i ETFen, säger Anthony Ginsberg, som var med och skapade denna börshandlade fond tillsammans med plattformsleverantören HANetf.

Han säger att med 11 innehav planerar ETFen att dra nytta av det ökade intresset för inte bara kryptovalutor utan inom relaterade områden som gruvdrift och administration av kryptovalutor plus den växande användningen av säkra digitala huvudböcker globalt inom en mängd olika områden”.

Nästan 20 procents tillväxt under Q1 2021

ITEK ETF, som redan har levererat en tillväxt på nästan 20% under de senaste tre månaderna och 84% under de senaste 12 månaderna, har lagt till innehav i RIOT Blockchain, en av de största börsnoterade Bitcoin-gruvarbetarna i Nordamerika; Extreme Vehicle Battery Technologies Corp, som har utvecklat datakontroll och säkerhetspakettjänster med blockchain tillsammans med sitt batterihanteringssystem för elfordon och energilagringslösningar; Marathon Digital Holdings, ett företag med digital tillgångsteknik som bryter ut kryptovalutor; och Bitcoin Group, som driver Europas största Bitcoin-marknadsplats med nästan en miljon kunder.

Andra innehav inkluderar Northern Data AG; Voyager Digital Ltd; HIVE Blockchain Technologies; Argo Blockchain PLC; Galaxy Digital Holdings Ltd; Hut 8 Mining Corp Diginex Ltd; Bitfarms Limited / Kanada; och DMG Blockchain Sol.

Handla ITEK ETF

HAN-GINS Tech Megatrend Equal Weight UCITS ETF (ITEK) handlas både på London Stock Exchange och på tyska Xetra/Deutsche Börse. Det betyder att det går att handla denna fond genom de flesta svenska nätmäklarna, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version