Nyheter

SPYT ETF för telekommunikationsföretag i Europa

Publicerad

den

SPDR MSCI Europe Communication Services UCITS ETF (SPYT ETF) investerar i aktier i telekommunikationsföretag i Europa. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadskvoten uppgår till 0,23% p.a .. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexkomponenter (fullständig replikering). SPDR MSCI Europe Communication Services UCITS ETF är en liten ETF med 44 miljoner GBP -tillgångar under förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Fondens mål

Fondens investeringsmål är att spåra utvecklingen för europeiska stora och medelstora företag inom kommunikationstjänstsektorn.

Indexbeskrivning

MSCI Europe Communication Services 35/20 Capped Index är ett fritt float-justerat marknadsvärdevägt index som är utformat för att mäta aktiemarknadens prestanda för beståndsdelar som klassificeras som kommunikationstjänster i MSCI Europe-indexet.

Handla SPYT ETF

SPDR MSCI Europe Communication Services UCITS ETF (SPYT ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURSPYT
Bolsa Mexicana de ValoresMXNTELEN
Borsa ItalianaEURSTTX
Euronext ParisEURSTT
London Stock ExchangeEURTELE
SIX Swiss ExchangeCHFSTTX
XETRAEURSPYT

Största innehav

VärdepapperVikt %
Deutsche Telekom AG16,46%
Vodafone Group Plc10,25%
Cellnex Telecom S.A.7,74%
Vivendi SE5,66%
Telefonica SA5,51%
Orange SA5,19%
BT Group plc5,04%
WPP Plc3,80%
Swisscom AG3,65%
Publicis Groupe SA3,35%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version