Nyheter

SPY1 ETF kombinerar S&P 500 med låg volatilitet

Publicerad

den

SPDR S&P 500 ETF (Low Volatility UCITS ETF) (SPY1 ETF) investerar i S&P 500 aktier med fokus på låg volatilitet. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras).

Den totala kostnadsprocenten uppgår till 0,35% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). SPDR S&P 500 ETF med låg volatilitet har 130 miljoner GBP i förvaltning. Denna ETF är äldre än 5 år och har hemvist i Irland.

Fondens mål

Fondens mål är att spåra utvecklingen för amerikanska large cap aktier som historiskt har uppvisat låga volatilitetsegenskaper.

Indexbeskrivning

S&P 500 Low Volatility Index är utformat för att mäta prestanda för de 100 minst volatila aktierna inom S&P 500 Index. Indexet använder ett volatilitetsdrivet urvals- och viktningsschema. Volatiliteten mäts med standardavvikelsen för ett värdepappers dagliga kursavkastning under de tidigare 252 handelsdagarna.

Handla SPY1 ETF

SPDR S&P 500 Low Volatility UCITS ETF (SPY1 ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat London Stock Exchange och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Stuttgart Stock ExchangeEURSPY1
Borsa ItalianaEURLOWV
Euronext ParisEURLOWV
London Stock ExchangeGBPUSLV
London Stock ExchangeUSDLOWV
SIX Swiss ExchangeCHFLOWV
XETRAEURSPY1

Största innehav

VärdepapperVikt %
Costco Wholesale Corporation1,38%
PepsiCo Inc.1,37%
Procter & Gamble Company1,36%
Colgate-Palmolive Company1,35%
Johnson & Johnson1,30%
Verizon Communications Inc.1,26%
Mondelez International Inc. Class A1,24%
McDonald’s Corporation1,24%
Hershey Company1,23%
Marsh & McLennan Companies Inc.1,19%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version