Nyheter

SPPY ETF en ESG screenad S&P 500 fond

Publicerad

den

SPDR S&P 500 ESG Screened UCITS ETF (SPPY ETF) investerar i aktier som ingår i S&P 500 indexet som klarar en ESG screeningsprocess. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). S&P 500 ESG tillåter en bred investering med låga avgifter i cirka 311 amerikanska aktier.

Den totala kostnadsprocenten uppgår till 0,10% p.a. Fonden replikerar resultatet för det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar (full replikering). SPDR S&P 500 ESG Screened UCITS ETF har 367 miljoner GBP i förvaltning. Denna ETF är äldre än 1 år och har sitt säte i Irland.

Fondens investeringsmål är att spåra den amerikanska aktiemarknadsutvecklingen för värdepapper med stora aktier.

Fonden klassificeras som en artikel 8-fond under SFDR.

Indexbeskrivning

S&P 500 ESG Exclusions II Index mäter resultatet för de 500 bästa företagen på den amerikanska aktiemarknaden som vägs av marknadsvärde, samtidigt som värdepapper undersöks utifrån deras exponering för kontroversiella vapen, civila skjutvapen, tobak, värmekol och företag som bedöms inte överensstämmer med FN: s Global Compact-principer.

Handla SPPY ETF

SPDR S&P 500 ESG Screened UCITS ETF (SPPY ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på bland annat Euronext Amsterdam och tyska Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEUR500X
Euronext AmsterdamEUR500X
SIX Swiss ExchangeUSD500X
XETRAEURSPPY

Största innehav

VärdepapperVikt
Apple Inc.6,47%
Microsoft Corporation6,05%
Amazon.com Inc.4,38%
Facebook Inc. Class A2,36%
Alphabet Inc. Class A2,17%
Alphabet Inc. Class C2,13%
Berkshire Hathaway Inc. Class B1,48%
Tesla Inc1,40%
NVIDIA Corporation1,38%
JPMorgan Chase & Co.1,28%

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version