Nyheter

SMI ETF för den som vill ha hållbara kommunala obligationer

Publicerad

den

VanEck HIP Sustainable Muni ETF (SMI ETF) är en aktivt förvaltad fond som tillhandahåller exponering mot AMT-fria, investeringsklassade amerikanska kommunala obligationer oavsett löptid som stödjer hållbar utveckling. VanEck HIP Sustainable Muni ETF (SMI ETF), som handlas på BATS, är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,24 procent.

SMI Factset Analytics Insight

SMI investerar aktivt i kommunala obligationer av investeringsgrad oavsett löptid som är befriade från federal inkomstskatt och som anses stödja hållbar utveckling. Fonden syftar till att stödja framsteg mot hållbar utveckling i linje med FN:s mål för hållbar utveckling, samt främja positiva sociala och miljömässiga resultat, genom att använda HIP-betyg (Human Impact + Profit).

Kommunala obligationer emitterade och associerade till amerikanska delstater, kommunala myndigheter och dess territorier tilldelas HIP-betyg baserat på datadrivna, kvantitativa prestandamått för att bestämma en uppskattning av deras inverkan. Som en aktivt förvaltad ETF använder SMI sina egna investeringstekniker och riskanalyser för att identifiera köp-sälj-eller-håll-möjligheter.

Fondbeskrivning

VanEck HIP Sustainable Muni ETF (SMI) är en aktivt förvaltad börshandlad fond (”ETF”) som eftersträvar nuvarande inkomst som generellt är befriad från federal inkomstskatt genom att investera i kommunala skuldpapper av investeringsklass som har emitterats för att finansiera verksamhet eller projekt som stödja eller främja hållbar utveckling, samt främja positiva sociala och miljömässiga resultat.

Handla SMI ETF

VanEck HIP Sustainable Muni ETF (SMI ETF) finns endast att handla i USA. Av den anledningen finns den inte i utbudet hos svenska nätmäklare. IG erbjuder emellertid handel i SMI. Till IGs ETF Screener.

Även CMC Markets erbjuder handel med VanEck HIP Sustainable Muni ETF (SMI) i form av CFDer. Till CMC Markets

Största innehav

EmittentStatVikt (%)
Pennsylvania Hsg Fin Agy Single Family Mtg RevPA6.29
California StCA6.03
Val Verde Calif Uni Sch DistCA5.87
Metropolitan Transn Auth N Y RevNY5.78
University Calif RevsCA5.28
New York N Y City Transitional Fin Auth RevNY5.04
Los Angeles Calif Dept Arpts RevCA4.88
San Francisco Calif City & Cnty Arpts Commn Intlarpt RevCA3.77
Arizona Indl Dev Auth Ed RevAZ3.55
Pennsylvania St Tpk Commn Tpk RevPA3.37

Innehav kan komma att förändras

Klicka för att kommentera

Populära

Exit mobile version